rtl-logo 31
×
Mehmet Özakin og Mustafa Tombul

10 år med Drabsafdelingen Istanbul

Skrevet d. 21 december 2018 af Rikke Heegaard Steen

Den tyske krimisucces ’Drabsafdelingen Istanbul’ fylder 10 år, og det markerer ARD med et jubilæumsafsnit. Se med den 25. december når Özakin og Mustafa igen skal opklare mordgåder og selv ender i store vanskeligheder.

Den populærere krimiserie ’Drabsafdelingen Istanbul’ er baseret på romanerne af den tysk-tyrkiske forfatter Hülya Özkan. Seriens hovedpersoner er det karismatiske makkerpar, som består af kommissær Özakin og hans assistent Mustafa.

Sammen har de ansvaret for grov kriminalitet, herunder hovedsageligt mordgåder i den Tyrkiske storby Istanbul.

Seriens første film ’Der Reihe Die Tote in der Zisterne’ havde premiere i efteråret 2008, og havde tæt på seks millioner seere. Det tør man godt kalde en succes for en tv-film.

Still fra: Drabsafdelingen Istanbul

I april 2009 begyndte optagelserne til filmatiseringen af romanen ’Mord am Bosporus’ fra 2006 af Hülya Özkan. Holdet lå ikke på den lade side, for filmen havde allerede premiere under et halvt år senere, nemlig i efteråret 2009.

I rollerne ses både tyske, tysk-tyrkiske og tyrkiske skuespillere, som har spillet sammen på originale locations i det smukke Istanbul og de omkringliggende områder.

Blandt andet har en del af optagelserne fundet sted på det historiske og internationale anerkendte Cağaloğlu Anadolu Lisesi, som er en af de ældste skoler i Tyrkiet.

10 år med ’Drabsafdelingen Istanbul’
I år er det tiendeåret for krimiserien og det markerer ARD med et jubilæumsafsnit.

Kommissær Mehmet Özakin og hans assistent Mustafa Tombul rejser denne gang ikke til Istanbul, men helt til Bangkok for at udføre en usædvanlig mission.

Deres opgave er at ledsage mafiabossen Worawit Luang fra Tyrkiet til Thailand.

Knap har de overgivet Luang til det thailandske politi, før Özakin og Mustafa bliver udsat for et blodigt overgreb og bliver taget til fange.

Still fra: Drabsafdelingen Istanbul

De udsættes for afpresning, hvor Özakin skal udføre endnu end mission for at redde Mustafas liv. Og han ender med at sætte sit eget liv på spil.

Det bliver et hæsblæsende kapløb med tiden.
 
Som tillæg til storslåede eventyr og Helene Fischers flotte schlager-jul, så byder de tyske kanaler altså også på hæsblæsende krimier i julen.

Se med 1. juledag kl. 20:15 på ARD og vær en del af 10-års-jubilæuet for ’Drabsafdelingen Istanbul’. Så får du også forbrændt noget at julemanden undervejs.