rtl-logo 31
×
Tom Stilton og Olivia Rönning.

Anden sæson af den intense krimiserie 'Springfloden' løber over skærmen

Skrevet d. 1 oktober 2018 af Sebastian Sharif

Krimiserien ’Springfloden’, der er baseret på det anerkendt krimiforfatterpar Rolf & Cilla Börjlinds romanserie, er godt i gang med anden sæson. Den nye sæson tager os fra Marseille tilbage til Sverige, og Olivia Rönning og Tom Stilton skal endnu engang løse en kompleks mordgåde. 

Springfloden blev hurtigt en seerfavorit, da den havde premiere på SVT i marts 2016. Over en million svenskere satte sig hver uge for at se med.

Nu er serien tilbage med en anden sæson, og der er lovning på samme intensitet og spænding som i første. Og naturligvis endnu en vanskelig mordgåde.

Julia Ragnarsson og Kjell Bergqvist er endnu engang at finde i hovedrollerne som det umage makkerpar i form af den unge, skarpe politikvinde Olivia Rönning og den afdankede og hjemløse, men geniale politimand Tom Stilton. 

Foto © SVT

I sæson to krydses deres veje endnu engang, da et mord på en cirkusartist i Marseielle og et suspekt selvmord begået af en toldbetjent viser sig at være sammenkoblede.

Olivia og Tom kastes nu ind i en vanskelig mordgåde, som både tager ind i hjertet af den kyniske riskkapitalisme, hvor visse kredse tjener astronomiske summer på at malke det svenske velfærdssystem.

Skrevet af succesfuldt forfatterpar

Serien er baseret på bestseller-romanserien om Stilton og Rönning af forfatterparret Rolf og Cilla Börjlind, som også har skrevet manuskriptet til tv-serien.

Og det er noget, de har erfaring med: Börjlind-parret var, før deres debutroman 'Springfloden' udkom i 2012,  manuskriptforfattere til en række moderne svenske krimiklassikere som Beck og Wallander.

Foto © SVT

’Springfloden’-serien på bogform er nu nået til fjerde bog, ’Sov du lille’, der udkom på dansk sidste år. Hver sæson af tv-serien er baseret på én af roman, så mon ikke, der er flere sæsoner i vente?

Dansk medvirken

Ligesom danske serier ofte har en markant svensk skikkelse med, er der også en prominent dansk skuespiller at finde i anden sæson af ’Springfloden’.

Danske Dar Salim har haft noget af en komet-karriere med medvirken i store danske og internationale film og tv-serier ’Borgen’, ’Broen’, ’Krigen’, ’Game of Thrones’, ’Dicte’ og ’Underverden’. 

Foto © SVT

I ’Springfloden’ spiller han Abbas, som arbejder sammen med Kjell Bergqvists Tom Stilton. Abbas’ ungdomskæreste var den døde cirkusartist i Marseille, så der er meget på spil for ham.

Se med

’Springfloden’ sendes hver søndag kl. 21:00 og genudsendes fredagen efter omkring kl. 00:00.

Foto © SVT

Du kan altid læse om det seneste afsnit på Nabolandskanalerne!