31
×

Den gamle er tilbage!

Skrevet d. 21 februar 2017 af Mette Børch

© ZDF

En ny sæson af ZDF’s succes-krimiserie ’Der Alte’ får premiere denne uge, og den kan samtidig fejre sit 40-års jubilæum. Serien blev nemlig sendt første gang i foråret 1977, og det siger en hel del om seriens popularitet, både i Tyskland men også i Danmark.

Ikke mange tv-serier kan prale af at være blevet sendt i 40 år, som det er tilfældet med ’Der Alte’, der på dansk er kendt som ’Den Gamle’. Snart skydes den 46. sæson i gang, og man kan fristes til at spørge, hvad der er forklaringen på seriens succes?

Forfattere og producenter har i hvert fald ikke været bange for at ændre på seriens format og lade den følge med tiden. De har inddraget nye karakterer og fortællinger gennem årtierne, men de har alligevel formået at holde fast i det Der Alte’ske dna.

Der Alte
©ZDF/Foto: Der Alte

Kommissærer gennem tiden

Den ikoniske skuespiller Siegfried Lowitz var seriens første hovedrolleindehaver. Han spillede nemlig den retskafne og dygtige kriminalkommissær Erwin Köster fra drabsafdelingen i München. Efter hele 100 afsnit besluttede seriens forfattere, at der skulle nye kræfter til, men de indså også, at det ikke var muligt at finde en erstatning for Lowitz. Derfor måtte kriminalkommissær Köster lade livet i serien.

Siden har serien skiftet hovedkarakter og kriminalkommissær fire gange. Lowitz’ efterfølger blev Rolf Schimpf i rollen som Leo Kress, og herefter kom Walter Kreye som kriminalkommissær Rolf Herzog. Siden 2012 er kriminalkommissæren Richard Voss blevet spillet af skuespilleren Jan-Gregor Kremp, og det er også ham, som vi skal følge gennem nye og udfordrende mordsager i det nye sæson.

Der Alte
©ZDF/Foto: Der Alte

De tyske krimiserier

’Der Alte’ står som en ikonisk ’Godfather’ inden for tyske krimiserier. Krimien, og ikke mindst krimiserien, er en elsket genre i Tyskland. Man kan tilsyneladende ikke få nok af at se politifolk, advokater og restmedicinere kæmpe for at opklare alverdens kriminelle sager og for retfærdigheden. I bedste sendetid bliver den tyske grundighed sat på prøve, men også hædret, når der skal løses mordgåder og opklares grusomme forbrydelser.

Se med, når kriminalkommissær Voss, kriminolog Annabell Lorenz og retsmediciner Dr. Sommerfeld løser nye, udfordrende kriminalsager i sæsonpremieren d. 24. februar kl. 20.15 på ZDF. Den nye sæson sendes i 8 episoder, og de er alle med danske undertekster.