rtl-logo 31
×
Titelbilledet fra den norske tv-serie Lykkeland om det norske olieventyr, der begyndte med fundet af olie i Ekofisk i 1969.

Den prisvindende norske serie ”Lykkeland” vender tilbage med ny sæson

Skrevet d. 27 februar 2019 af Sebastian Sharif

Den norske dramaserie ’Lykkeland’, der vandt 2 priser til Cannes’ seriefestival, er blevet fornyet med en ny sæson. Manuskript er skrevet, og indspilninger forventes at gå i gang i år. Den nye sæson følger stadig de historiske hændelser og skruer tiden frem til år 1977.

’Lykkeland’ havde premiere i efteråret, og 2018 var et forrygende år for serien. Før serien, der er den dyreste norske serieproduktion nogensinde, overhovedet var færdigklippet, vandt den 2 priser til premieren af Cannes Film Festivals serie-pendant, Cannes Series, bl.a. for bedste manuskript.

Foto: © NRK

Men også blandt de norske seere hittede den med gennemsnitligt næsten 900.000 seere per afsnit foruden gode anmeldelser i den norske presse.

Nu er serien, der dramatiserer begyndelsen på Norges olieeventyr med udgangspunkt i en velhaverfamilie i Stavanger, blevet fornyet med en anden sæson.

5 år frem i tiden

I første sæson så vi, hvordan fundet af olie i oliefeltet Ekofisk i 1969 transformerede den norske fiskerby Stavanger til Norges ”oliehovedstad” og bevægede os frem til 1972, hvor det norske statslige olieselskab Statoil blev dannet.

Her fulgte vi en gruppe unge menneskers liv i Stavanger og velhaverfamilien Nymans udvikling fra at være på randen af konkurs med deres fiskerivirksomhed til deres succesfulde indtog i olieindustrien.

Foto: © NRK

I den nye sæson skrues tiden fem år frem til 1977. Vi møder igen hovedpersonerne fra første sæson, som fortsat er midt i oliefeberens centrum – og de muligheder, der her byder sig.

Der er en massiv klondikestemning i Stavanger, og pengene strømmer til oliehovedstaden. Men ikke alt er fryd og gammen, og særligt to fatale, virkelige historiske begivenheder kommer til at ryste Stavanger og kaste skygger over den norske olieindustri.

Stærkt hold vender tilbage

Anden sæson bliver også skabt af det samme stærke produktionshold som første. Det er endnu engang produktionsselskabet Maipo, der står bag, og endnu engang manuskriptforfatter Mette Bølstad (’Nobel - Fred for enhver pris’, ’Halvbroren’), der har skrevet manuskriptet.

Samtlige skuespillere fra første sæson vender ligeledes tilbage. Vi møder igen den ambitiøse sekretær Anna, der netop skulle til at starte på økonomistudiet, da første sæson sluttede, Nymans familiens søn, Christian, den enlige mor Toril, der er blevet afvist af sin kristne familie, og den amerikanske jurist Jonathan.

Foto: © NRK

Også Pia Tjelta og Per Kjerstad ses igen som ægteparret Ingrid og Fredrik Nyman. Der er dog også lovning på nye karakterer.

Indspilningerne er sat til at begynde i efteråret 2019, og anden sæson forventes derfor at løbe over skærmen i 2020.