rtl-logo 31
×
tv i aften, tv denne uge, tv denne sommer, ard, svt, zdf

Det skal du se i tv denne sommer

Skrevet d. 25 juni 2021 af Morten Rohde

© Foto: ZDF/Andrejs Strokins

NabolandsKanalerne over sommeren

-Gensyn med de største krimier
-Musik med de største
-Livsstil, kunst og reality
-60-året for Berlinmurens opførelse

Vi har samlet de bedste tv-tips til sommerens største programmer. Der er både stærke krimier, livemusik, livsstils-tv og en spritny dramafilm om opførelsen af Berlinmuren i sigte. Selv om solen skinner, er der heldigvis masser at se frem til, når dagen går på hæld.

Tre gensyn med kendte krimiserier, otte koncertaftener, musik, mad, reality og historiske dramafilm.

Her er, hvad du skal se på NabolandsKanalerne de næste par måneder.

Gensyn med de største krimier

Hvad end du leder efter en ny serier eller ønsker et gensyn med en gammel klassiker, kan du følge med i store krimisæsoner denne sommer på ZDF og ARD.

’Sidste spor Berlin’ sæson 7 (1:8). Fredage fra 25. juni kl. 21.15 på ZDF

Forsvundet sporløst? ‘Sidste spor Berlin’ er krimiserien om arbejdet i Berlin politis afdeling for forsvundne personer. Et job, der kræver både viden om kriminalitet og en god portion kendskab til mennesker.

Med sit team følger hovedkommissær Radek op på selv det mindste spor, der ofte leder til noget større sammenhænge.

I denne sæson bliver betjenten Lucy taget gidsel under en efterforskning, og senere får et ti år gammelt mord pludselig ny betydning.

'Sidste spor Berlin'. Foto: ZDF/Oliver Feist

’Gerningsstedet’. Søndage fra 27. juni kl. 20.15 på ARD

En ny by, en ny sag: ’Gerningsstedet’ er en krimiserie i uafhængige afsnit af filmlængde, hvor efterforskere i forskellige byer står foran komplicerede sager og store sammensværgelser.

Over sommeren kan du se klassiske afsnit fra bl.a. Stuttgart, hvor to tilsyneladende naturlige dødsfald sender efterforskerne Lannert og Bootz i hælene på en sygeplejer, og fra Münster, og hvor kommissær Thiel i et senere afsnit skal kæmpe mod pressens øjne på politiarbejdet og i et følgende afsnit skal forsøge at finde morderen til en mand med flere fjender end venner.

'Den gamle' sæson 42 (1:7). Fredage fra. 9. juli kl. 20.15 på ZDF

Også ’Den gamle’ kan du genbesøge over sommeren, når ZDF sender 7 afsnit med efterforsker Voss på jagt efter forbrydere.

I første afsnit viser en række ulovlige gaderæs at være toppen af en større sag, og Voss selv undslipper kun med nød at næppe at ende under det forkerte dæk.
 

Musik med de største

Musik er der masser af på NabolandsKanalerne over sommeren, og foruden store shows og musikdokumentarer er der livesendinger med de største svenske artister.

'Fællessang på Skansen' (1:8). Tirsdage fra d. 29. juni kl. 20.00 på SVT1

Sidstnævnte sker i form af ’Fællessang på Skansen’, der er otte tirsdage med livemusik fra friluftmuseum Skansen i Stockholm.

Hvert år siden 1990 har SVT sendt live-sommerkoncerter, og i år finder du bl.a. folkekære Lisa Nilsson, Lund-rapperen Timbuktu, Melodifestival-vinderen Eric Saade og mange, mange flere på programmet.

Fællessang på Skansen: Lisa Nilsson (2017). Foto: SVT
'Jazzsommer' (2:6). Lørdage fra 19. juni på SVT2

Er du mere en cool cat end en sommersanger, er der masser af jazz at hente på SVT2.

Over seks lørdage er der nemlig jazztema på kanalen, hvor du foruden jazzkoncerter fra det svenske land kan se dokumentarer om store internationale jazznavne.

 
 
SE HELE PROGRAMMET FOR KONCERTFILM OG MUSIK PÅ NABOLANDSKANALERNE
 

 

Livsstil, kunst og reality

Tæt på mennesker kan du også komme over sommeren, hvad end det er med kunsten, håndværket eller parforholdet i centrum.

'Os eller aldrig' (1:12). Hver tirsdag fra d. 13. juli kl. 22.30 på SVT1

Tirsdag d. 13. juli starter realityserien ’Vi eller aldrig’, hvor syv unge par med parforholdsproblemer flytter ind i et sommerhus sammen.

I løbet af programmet skal de igennem forskellige gruppeøvelser sammen og deltage i terapisamtaler.

I slutningen af hvert afsnit gennemfører alle par en ceremoni, hvor deltagerne åbent skal fortælle deres partnere, hvor de ser deres forhold bevæge sig hen.

'Vi eller aldrig'. Foto: svt

'Mesteren' (1:6). Mandage fra d. 5. juli. kl. 20.30 på SVT1

Er det ikke kærlighedens kunst, men derimod kærligheden til kunsten, du er efter, skal du se ’Mesteren’ på SVT1.

I fem afsnit kommer nogle af Sveriges største kulturskabere med deres bedste tips. De fortæller, hvad de drømte om som børn og om fremgang, modgang og disciplin. I programmet medvirker sanger Eva Dahlgren, instruktør Josef Fares, komponist Jacob Mühlrad, skuespiller Shima Niavarani, koreograf Mats Ek og dramatiker Jonas Hassen Khemiri.

'Mesteren'. Foto: svt/André Prtic

 

'Proffs på en dag' (1:3). Søndage fra 15. august på SVT1

I gastronomisegmentet finder vi ’Proffs på en dag’, hvor unge skal dyste mod profesionelle i at lave traditionelle svenske retter, specifikt egnsretter fra Tornedalen, et grænseområde mellem Sverige og Finland på den finske side.

De dyster i at lave retter af heltefisk, kaffeost og andre eksotiske tornedalsspecialiteter.

Svært bliver det, for vist kan man søge en opskrift frem på mobilen, men hvor let er det egentlig at lave, når aldrig man selv har smagt det før?
 

60-året for Berlinmurens opførelse

I 1961 blev Berlinmuren etableret, og det gør 2021 til 60-året for dens opførelse.

'3½ time'. Lørdag d. 7. august kl. 20.15 på ARD

‘3½ time’ er navnet på ARD’s kommende fjernsynsfilm, der med dramatikkens udtryk viser, hvordan hverdagens trummerum blev afbrudt af en kold mur mellem mennesker.

I filmen er perspektivet hos rejsende på et tog mellem München og Østberlin, som midt på rejsen finder ud af, at grænsen kommer til at lukke bag toget, når det når Østberlin.

På den korte tur, der er tilbage, må de derfor træffe et vigtigt valg. Stå af eller fortsætte?

Med kun få stop før grænsen, løber tiden stærkt, og hemmeligheder, frygt og længsler kommer frem i lyset, mens samtlige følsomme politiske problemstillinger i det delte land spirer frem i et mikrokosmos på skinner.

'3½ time'. FOTO: ARD/Bernd Schuller
’En dag i august – Murens opførelse i 1961’. 10 august kl. 20.15 på ZDF

Også ZDF beretter om den dystre side af tysk historie i form af dokumentaren ’En dag i august – Murens opførelse i 1961’. 

I den 90-minutter lange film vises både interviews, historisk materiale og rekonstruktioner, hvordan almindelige mennesker blev fanget i to skilte verdener.

Desuden hører vi om den 33-årige Hans Modrow, der senere skulle ende som Østtysklands næstsidste regeringschef, men som i 1961 blev givet opgaven at koordinere den planlagte lukning af grænsen mellem Øst og Vest.

'Ein Tag im August – Mauerbau '61'. Foto: ZDF
 

Følg med her på siden over sommeren

Vi guider naturligvis også sommeren over til de bedste udsendelser fra Danmarks nabolande.

Se tv-guiden for denne uges tv-programmer, og glæd dig til en efterårssæson, hvor vi vender tilbage med nye storproduktioner og gode tv-oplevelser.