rtl-logo 31
×
Hav

En ny dag, en ny premiere

Skrevet d. 31 januar 2020 af Morten Rohde

Klokken 20.15: Et tidspunkt, du kan stole på. ARD reserverer tidspunktet til solid underholdning i form af konceptet ’Filme im Ersten’. Det er minimum fem dage om ugen, og programmerne spænder vidt og bredt: Fra farlig fiktion til dramatiske dokumentarer – det hele med danske undertekster.

Hvordan er det nu lige -  er det krimitorsdag eller feel good-fredag i dag?

Uanset dagen kan du være sikker på at finde gode programmer på NabolandsKanalerne.

ARD sender fremragende film og serier næsten alle ugens dage kl 20.15, og langt de fleste er aldrig sendt før.

Læs nedenunder, hvilke dage der er reserveret til hvilke genrer, og find ud af, om du er mandagsmenneske eller søndagsskabning.

Hvad skal du se? FOTO: ARD/NORD TIL NORDVEST

Mandagsdokumentarer om ammunition og aber

Polarlyset brager over den arktiske nattehimmel, og i Østersøen ligger bomberne og opløses til farlige stoffer, der spredes i det salte hav. Det er to nylige introer i ARD's mandagsserie ’Erlebnis Erde’.

En serie, der nærmest rejser rundt med jordens vinde, og som bringer ekstraordinære HD-optagelser af dyr og natur fra hele verden. Både kinesiske aber i Yunnanprovinsen og trækronerne i Danmarks skove kan opleves i ’Erlibnis Erde’.

I næste udsendelse kan du finde ud af, hvilken global udfordring som både antarktis'  pingviner og Afrikas elefanter kæmper med.

FOTO: ARD/JORDEN SET FRA RUMMET

Er du mere til samfund og mennesker end dyr og natur, kan mandag stadig godt være din dag.

For når ARD ikke sender ’Erlibnis Erde’, sender de reportageserien ’Det rører Tyskland’, og i disse programmer finder du solide samfundsdebatter og præsentationer af problemstillinger i 2020.

Demokratiske tillidsproblemer i det moderne Tyskland, bomber i Østersøen og korrupte arabiske klaner– hvad er op og ned, og hvad tænker den almindelige tysker?

Mandage er for dig, der kan lide at følge med, og som altid higer efter at vide mere.KORRUPTION OG KONFISKERING FOTO: ARD/DET RØRER TYSKLAND

Himmelske tirsdagsserier

Tirsdag er i seriernes tegn, og du kan de fleste aftener følge den morsomme og gribende ’For himlens skyld’.

Serien har kørt siden 2002 og har tidligere været den mest sete serie i Tyskland.

Sæson 19 er netop startet, og du kan glæde dig til at følge med i livet i klostret, når Gud og hvermand får indflydelse på nonnernes dagligdag.

NYE AFSNIT AF 'FOR HIMLENS SKYLD'. FOTO: ARD

Når der en gang imellem skal produceres nye afsnit af 'For himlens skyld', disker ARD op med en lige så god serie, der kan varme dit smil eller få dig til at fælde en tåre.

I efteråret var det ’Dyrlæge Susanne Mertens’, der vendte tilbage med en sjette sæson, og mon ikke vi kan forvente, at ARD sender lige så standhaftige erstatninger i løbet af 2020.

Tirsdage er for dig, der skal have lidt at smile af, når ugen ikke engang er halvvejs.

Onsdag kan du tage i hjemmebio

Onsdagsfilmene på ARD er teatralske oplevelser, der er produceret til din tv-skærm, og dagen er hos ARD reserveret til stærke fortællinger om menneskeskæbner og om livets svære valg.

’Kun en kvinde’, som vi sendte i januar, gav en stemme til Aynur Hatun Sürücü, der blev dræbt af sin bror i 2005, og blev fiktionens debatskabende tag på en kultur med æresdrab og et kvindesyn, der ikke stemmer overens med nutidens Tyskland.

Onsdag d. 12. kan se dramaet ’Fordi du tilhører mig!’. En rørende film om et barn, der kommer i klemme i moren og farens tvist om forældremynighed.

Onsdage er for de eftertænksomme, der søger at forstå de komplekse ting i livet.

FOTO: ARD/FORDI DU TILHØRER MIG!

Det skal siges, at der enkelte onsdage ikke sendes onsdagsfilm på ARD. Derfor kan du altid kigge med i tv-guiden her på siden for at se, hvornår du kan se de bedste tyske fjernsynsfilm.

Torsdage er krimi. Torsdage er crime

Hverdagens næstsidste aften er garant for en god krimi på ARD. Enten i form af enkeltstående film eller længerevarende serier om de kommissærer og kriminalassistenter, som vi alle kommer til at efterforske om kap med, når forbrydelsen er sket.

Torsdag d. 6/2 er det ’Nord til nordvest’, der vender tilbage, og en forfærdelig skæbne overgår Lona Vogt.

FOTO: ARD/NORD TIL NORDVEST

Til efteråret vender ’Usedom-krimien’ tilbage med en ny sæson med bl.a. danske Rikke Lylloff som Ellen Norgaard i en central rolle.

Zurich-krimien vender ligeledes tilbage, når optagelserne, der startede i oktober 2019, er kommet i kassen.

I den kommende sæson skal ”advokaten uden licens” Tomas Borchert og hans chef Ina Paule Klink løse en gåde om et dødbringende knivangreb på en congolesisk efterforskningsjournalist.

Der er altså masser at se frem hver torsdag kl. 20.15 på ARD.

Især for dig, der er til spænding i hverdagen, og som drages af det mystiske.

Fredagens feel good-film

”Yes, endelig fredag!”, tænker mange af os, når weekenden skydes i gang, og denne afslappende følelse bliver livagtiggjort i filmrækkekonceptet ’Endelig fredag på Das Erste’.

”Vi vil vække denne rare fornemmelse med vores film”, udtaler Christine Strobl, ledende redaktør på ARD Degeto.

Derfor kan du hver fredag se lattervækkende komedier eller varmende dramaer, når du tænder op for ARD kl. 20.15.

D. 7/2 kan du se ’Ølægen’, hvor tre læger må lægge deres kærlighedsaffærer og trekantsdrama til side for at redde en kvinde på den solskinsrige ferieø.

FOTO: ARD/ølægen

Fredage er for os alle. Det er hygge og glæde med familie og venner.

Søndage med verdens bedste 'Gerningsstedet'

Vi holder lørdagen hellig og springer derfor direkte til søndag aften på ARD, hvor du selvfølgelig kan følge krimiserien over dem alle.

Siden 1970 har man kunnet følge de forskellige politiafdelinger og efterforskere i seermagneten ’Gerningsstedet’.

Der produceres omkring 30 nye episoder hvert år og de vises løbende søndage på ARD.

ET MORD HAR RYSTET HAMBORG. FOTO: ARD/GERNINGSSTEDET

Søndag d. 9. februar er ingen undtagelse, og her skal den kendte 'Gerningsstedet'-efterforsker Thorsten Falke opklare et lejemord i Hamborgs red light district.

Samtidig bliver han dog hele tiden mindet om sin fortid med fodboldklubben St. Pauli og et job som dørmand i et betændt miljø.

Fortidsbekendtskaber kan hurtigt blive et problem, når forbrydelser skal opklares...

Søndage er for dig, der skal have det hele med, og som kræver en kvalitet, man kan stole på.

Du ved, hvad du skal se - du skal se ARD

Der er altså noget for enhver smag på næsten alle ugens dage på ARD, uanset om du er mandagsbarn eller weekendkriger.

Her på NabolandsKanalerne promoverer vi altid de udsendelser, der giver smæk for skillingen, og ARD's Filme im Ersten er næsten altid med i denne pulje.

Følg altid med her på siden for at se, hvad du kan forvente i din tv-stue denne uge.