31
×

Et svensk sci-fi juleeventyr!

Skrevet d. 1 december 2017 af Anne Kristensen

© SVT/Jakten på tidskristallen

Årets nye julekalender på SVT er et episk science fiction-eventyr fyldt med humor, varme, spænding og jul, om kampen for at redde verden – og julen, selvfølgelig!

Julekalenderen er inspireret af klassikere fra 80’erne som ”Tilbage til Fremtiden” og ”E.T”, hvor spænding og humor går hånd i hånd. Men selvom vi er i science fiction-genren, kommer der ikke til at mangle sne, jul og julestemning, lover instruktør Tord Danielsson.

Jagten på tidskrystallen

Følg med!

Julekalenderen sendes 3 gange dagligt på SVT indtil juleaften:

mandag-fredag
07.15, 09.10 og 18.45

lørdag-søndag
08.45, 09.00 og 18.45

–––
Alle afsnit sendes selvfølgelig med danske undertekster.

Historien tager afsæt i bogtrilogien ”Spejlenes hemmelighed” af Erika Wallin, og kredser om tre børn, der må rejse til universets centrum for at forhindre onde kræfter i at stoppe tiden, hvilket vil medføre at det aldrig bliver jul igen.

Asrin, Lima og Max er udvalgte til at starte som studerende på fremtidsakademiet, en skole for børn med særlige egenskaber. Her skal de i lære hos professor Styregaard. Hun fortæller børnene, at tiden er ved at gå i stå, og at de sammen må redde verden. Derfor tager hun dem med til sit laboratorium, hvor de møder robotten Gorbi.

Nede i skolens kælder finder de en bemærkelsesværdig portal, som viser sig at have magiske kræfter. Faktisk kan denne portal føre dem til universets centrum.

I børnenes hænder

Ifølge professor Styregaard må de sammen rejse gennem denne portal, for at genoprette tiden i universets midtpunkt. Hvis de ikke gør det, vil tiden gå i stå dagen før juleaften!

På deres rejse kommer vi med til fremmede planeter, vi møder farlige skurke og sjove robotter, og bliver indviet i det unikke venskab mellem de tre venner.  

Sammen må de finde tidskrystallen i tide. Men de er ikke ene om jagten på tidskrystrallen: onde kræfter er på spil, og tidskrystallen kan hurtigt havne i de forkerte hænder.​

Mon det overhovedet bliver jul igen? Endnu engang må vi sætte vores lid til børnene!

Galleri

  • © SVT/Jakten på tidskristallen
  • © SVT/Jakten på tidskristallen
  • © SVT/Jakten på tidskristallen
  • © SVT/Jakten på tidskristallen
  • © SVT/Jakten på tidskristallen
  • © SVT/Jakten på tidskristallen
  • © SVT/Jakten på tidskristallen
  • © SVT/Jakten på tidskristallen