rtl-logo 31
×
SVT / Vores tid er nu - 1951

Eventyr, romantiske dramaer og dokumentarer – julen har det hele

Skrevet d. 22 december 2020 af Astrid Bugge

© SVT / Vores tid er nu - 1951

Årets hyggeligste højtid nærmer sig, og selvom mange i år må fejre i mindre forsamlinger og anderledes end de plejer, så bliver det jul! Ikke mindst på Nabolandskanalerne, hvor traditionerne holdes i hævd med premiere på storslået familiedrama på SVT, magiske eventyr på ARD, pejsehygge og Helene Fishers overdådige musikshow på ZDF. Så er julestemningen sikret.
 
Højtiden står for døren med sødt klingende julemusik, duften fra bagværk, and og glögg, de tændte julelys bliver fler’ og fler, de sidste juletræer bæres ind og spændingen stiger i de mange hjem. Selvom julen i år unægtelig bliver noget anderledes og mange må fejre i små og mindre forsamlinger, så er julen ikke aflyst. Og på NabolandsKanalerne er der i den grad sikret julestemning, så ingen juleglad tv-seer har grund til at føle sig snydt.

© FOTO: ZDF / Juleaften med Carmen Nebel

På selveste den hellige aften byder ZDF på ægte julehygge, for Carmen Nebel har samlet en flok gæster til musikalske indslag foran pejsen, ledsaget af ægte lækkerier og rørende julefortællinger. Det er den 24. december kl. 20.15 og med danske undertekster. 

Skal det klinge mere nordisk, kan du lade dig drømme væk i juletoner fra koncerthuset Spektrum i Oslo, hvor hele Norges nationalskjald Kurt Nielsen synger julen ind sammen med en håndfuld at sine sangervenner. Det er den 24. december kl. 21.20 på NRK1 også med danske undertekster. 

Gensyn med familien Löwander

Første juledag er for mange en ægte afslapningsdag i familiens skød og tv’et er med jer! 

Allerede lige over frokost sender ARD nemlig magiske eventyr fra Brødrene Grimms univers om prinser og prinsesser, hekse og trolde. Se med, når de tidløse figurer begiver sig ud i kamp mod de onde kræfter og overvinder alverdens farer, for at leve lykkeligt, til deres dages ende. 

Første juledag vises ’Helene – den ægte brud’ kl. 12.50 og en time senere er det tid til ’Eventyret om den gyldne daler’. Anden juledag vises ’Broderlil og Søsterlil’ kl. 12.50 og kl. 13.50 vises ’Den stærke Hans’. 

© FOTO: SVT / Vores tid er nu - 1951

Senere på aftenen bliver det tid til det længe ventede gensyn med familien Löwander, når SVT1 blænder op for fjerde og sidste sæson af den populære serie ’Vores tid er nu’. Det er en særlig sæson, på den måde, at handlingen foregår mellem første og anden sæson, og giver os den meget efterspurgte historie om, hvordan de unge mennesker Nina og Calle blev et par igen. 

Det er ægte familiedrama og bare rolig, sæsonen byder også på et gensyn med alle de andre elskede karakterer i og omkring den stockholmske restaurant Djurgårdskällaren. Fjerde sæson af ’Vores tid er nu’ har premiere den 25. december kl. 21.00 på SVT1, og du kan læse mere om serien her. 

Musik for enhver smag

Er du mere til musikalsk pomp og pragt, så er der også noget for enhver smag på NabolandsKanalerne. På ZDF byder aftenen på en af Europas største entertainere, nemlig Helene Fischer og hendes musikalske juleshow. Her bliver det tid til forkælelse for både øjne og ører, for Helene tager os med tilbage til nogle af de mest magiske og uforglemmelige øjeblikke, fra hendes egne juleoptrædener de sidste ni år. 

Det bliver et glædeligt gensyn med hendes mange tyske og internationale gæsteartister, og programmet er spækket med musik, spektakulær akrobatik, overraskende duetter og musikalske produktioner.

© FOTO: ARD / Louis van Beethoven

Hvis historiens vingesus taler mere til dig, så er ARD kanalen for dig denne aften. Her fejres det nemlig, at Beethovens ville være fyldt 250 år i 2020 med en betagende film om komponisten. Beethoven er en af historiens største komponister og pianister, og i filmen får vil lov til at følge ham fra musikalsk vidunderbarn og ung oprørsk idealist til ensomt geni. Det er den 25. december kl. 20.15 på ARD. 

Virkeligheden Game of Thrones

Dokumentarerne har også kronede dage hos vores nordiske naboer.

Mandag den 28. december kl. 21.00 har SVT1 premiere på dokumentaren ’Stockholms blodbad’, som med et glimt i øjet også kan beskrives som virkelighedens ’Game of Thrones’. 

Her følger vi de uroligheder og det enorme blodbad der udspillede sig i de stockholmske gader for 500 år siden, hvor den danske kong Christian den II havde en ikke uvæsentlig finger med i spillet. Dokumentaren går tæt på massakren og årsagerne dertil – nemlig kampen om tronen.

NRK har også et stærkt dokumentar-kort i ærmet. Så snart vi når ind i det nye når, følger kanalen nemlig i fodsporene på den sagnomspundne vikingekonge Olav i dokumentarserien ’I vikingekongens fodspor’.

© FOTO: NRK / I vikingekongens fodspor

Her er det selveste Game of Thrones stjernen Kristofer Hivju og hans hustru, der går i fodsporene på den brutale vikingekonge Olav, der både beskrives som en helgen og en lejemorder. Turen fører dem både gennem Norge, Island, Frankrig og Rusland. Serien har premiere søndag den 3. januar 2021 kl. 20.35 på NRK1. 

Vi ønsker rigtig god fornøjelse og håber, at NabolandsKanalernes mange skønne programmer kan være med til at bringe dig sikkert, glædeligt og godt underholdt gennem jul og nytår!