rtl-logo 31
×

Eventyr, sne og magi – Selmas eventyr

Skrevet d. 25 november 2016 af Stine Hamann Pedersen

© SVT / Selmas saga

Der bliver rigtig julestemning, når SVT1 sender julekalenderen ’Selmas eventyr’. En rigtig klassisk julesaga med rigelige mænger af sne, et knips af magi og store eventyr.

Juletiden er hjerternes fest, men for de små føles juletiden oftest uendelig lang. I år har SVT1 valgt at forsøde børnenes juletid med et rigtigt juleeventyr til glæde for hele familien.

I centrum årets julekalender ’Selmas eventyr’ er den 8-årige Selma, der på ulykkeligvis erfarer at hendes fattige familie bliver smidt ud af deres hjem, da de ikke har råd til huslejen.

Ulykkelig over den forfærdelige situation flygter Selma ud i den mørke, kolde vinternat, hvor en snestorm lurer om hjørnet. Træt og kold søger hun tilflugt i en bygning, der viser sig at være et videnskabsakademi. Skæbnen vil at hun møder den skøre videnskabsmand Efraim von Trippelhatt, der mener at kunne bevise, at eventyrernes mytologiske væsner ikke er det pure opspind.

Ved hjælp af et gammelt kort og en luftballon håber han at kunne flyve til Julemandens rige og vende tilbage med et afgørende bevis, der kan overbevise verden om Julemandens eksistens. Og hvad gør Selma? Hun ser naturligvis sit snit til at komme med på rejsen og møde Julemanden.

For hvis der skulle være en i verden, der kunne opfylde hendes eneste juleønske, så må det være den sagnomspundne gavemager. Tænk at kunne få lov at fortælle Julemanden, at hun bare ønsker at hendes familie får lov at beholde deres hjem.

Så glæd dig til et rigtig juleeventyr på lands, til vands og i luften over stok og sten i luftballonen Valborg –alle ugens dage kl. 18.45 på SVT1. Og husk at invitere børnene med! 

SVT, Selmas eventyr

Julekalender: Selmas eventyr (1:24)

Julkalendern: Selmas saga |

Drama - Et ægte juleeventyr med rigelige mængder af sne og et knips af magi.

  • torsdag d. 1. december kl. 18:45
  • Danske undertekster

Se mere om programmet

Premiere