rtl-logo 31
×
Dar Salim, nye krimier, serier, film, krimi, tv

Forårets guide til tyske krimier

Skrevet d. 22 februar 2021 af Morten Rohde

© How to Tatort / ARD

Ingen har så stor en krimiscene som tyskerne, og selv det krimivante Skandinavien kan på ingen måde hamle op med naboen i syd. Foråret byder på mangt en krimipremiere i det tyske, og vi har her samlet de største satsninger samt en række gensyn med kendte serier. Glæd dig til store produktioner, flotte billeder og en dansk stjerneoptræden.

Selv om efteråret er kendt for at være de store tv-premierers tid, er der tilsyneladende ingen i Tyskland, der nærer noget ønske om at udskyde premierer og sæsonstarter til efter sommeren.

Det er vi glade for her på NabolandsKanalerne, da vi derfor kan præsentere et hav af både nye og kendte krimiserier, der alle sendes den kommende tid.

Det skal handle om detektiver og efterforskere. Det skal handle om de store mordgåder. Vi lægger ud med flot film med et mindre vintertema, som har premiere, inden foråret helt er kommet i gang.

'Snegængeren' - En film om mørket inde i os

’Snegængeren’ lægger ud med filmisk skønhed i et gennemført plot, hvor hovedefterforskerens egen fortid rumsterer i hendes arbejde med en mordsag.

Den unge politibetjent Sanela bliver parret op med den erfarne Lutz, og da liget af en dreng bliver fundet to år efter hans forsvinden fra sine forældre, skal det umage makkerpar sammen forsøge at finde frem til en morder.

FOTO: SNEGÆNGEREN/ZDF

Med Sanelas kroatiske baggrund kommer personlige livshistorier på spil i efterforskningen af det kroatiske forældrepar.

Da sporene er små og vildledende, beslutter Sanela at gå undercover som en del af husholdningen i den rigmandsvilla, hvor den myrdede Darijo tidligere boede med sin mor.

Sanela må til slut sande, at hendes antagelser om sagen er blevet farvet af hendes egne traumer.

FOTO: SNEGÆNGEREN/ZDF

Som det fremgår af promobillederne her, har vi at gøre med en interessant produktion med utroligt flotte billeder, der drager seeren ind i et mørkt og fængslende krimiunivers.

’Snegængeren’ sendes d. 22. februar kl. 20.15 på ZDF.

'Die Toten von Marnow' - Et vældigt plot og et grandiost budget

Senere på måneden har vi fornøjelsen af en premiere på en krimiserie, hvor det meste af Nordtyskland danner ramme om et stort komplot, hvor økonomiske interesser, seriemord og spor helt tilbage til Stasi-tiden under Den Kolde Krig er brikker i to efterforskeres puslespil.

En række bestialske mord synes at pege i retning af en seriemorder, og efterforskerne Lona Mendt og Frank Elling forsøger derfor at koble sagerne op på én gerningsmand.

De udfordres dog af mordenes forskellighed og spekulerer derfor i, at de enten har at gøre med tilfældigheder eller med en gerningsmand, der sender signaler, de ikke kan afkode.

FOTO: DIE TOTEN VON MARNOW/ZDF

Des længere de dykker ned i sagen, des mere må de se deres egen moral skride, og som efterforskningen skrider frem, mister de langsomt forbindelsen til dem selv.

’Die Toten von Marnow’ er en klassisk ARD-produktion, når de er bedst, og med et stort budget og scener, der er skudt i mangfoldige lokationer, er der masser af filmisk vælde at se frem til.

’Die Toten von Marnow’ har premiere d. 13. marts, hvor de første to episoder sendes. Episode 3 og 4 sendes d. 17. og 18. marts.

FOTO: DIE TOTEN VON MARNOW/ZDF

'Hartwig Seeler' - Et gensyn med det komplekse menneske

Har man ikke fået stillet sin krimisult, når Marnow-efterforskerne er kommet til bunds i sagen, er der heldigvis endnu en ny krimigåde at kaste sig over kort tid efter.

Hartwig Seeler, privatdetektiven som var på skærmen på ARD første gang i efteråret 2020, er nu tilbage i ny sag om en forsvunden person. Denne gang drejer det sig om en, der er ham ganske tæt på livet.

FOTO: HARTWIG SEELER - FARLIG PÅMINDELSE (2019)/ARD

Hans tidligere kollega Tascha beder Seeler om hjælp til at skjule sig fra den kriminelle Metzner, der står til at blive løsladt, og som hun tidligere er blevet holdt fanget af under en 36 timer lang gidselsituation.

Til Seelers overraskelse laver Tascha også romantiske tilnærmelser mod ham, og i sorgen over tabet af sin kone lader Seeler sig overtale til at rejse med hende til Middelhavsøen Gozo.

Men da Tascha en dag forsvinder, og Metzners bliver fundet død, begynder Seeler at mistænke, at han er blevet ført bag lyset.

Mens han forsøger at finde hoved og hale i situationen og sin egen ulykkelighed, nages han af det smertelige spørgsmål: Hvordan skal man omgås de mennesker, som man til hver en tid kan tage fejl af?

Bag filmserien står den prisvindende instruktør Johannes Fabrick, der med ’Hartwig Seeler – Et nyt liv’ har skabt en fortælling med komplekse karakterer i et usædvanligt krimiplot.

Vi har kun et billede fra produktionen af filmen, så indtil da må vi afvente et kig ind i selve universet ’Hartwig Seeler – Et nyt liv’, som får premiere d. 10. april på ARD.

FOTO: HARTWIG SEELER/ARD

Hop med på en klassiker

De nye tilføjelser til tyskernes krimikatalog står selvfølgelig ikke alene, men ledsages af et massivt udbud af nye episoder i kendte krimiserier.

Du kan hoppe med på disse kendte klassikere, der godt nok alle er midt i en sæson, men som man ikke behøver at kende til på forhånd for at se med på:

•    Strisserne fra Rosenheim (tirsdage 19.25 på ZDF)
•    Efterforskerne ved Watzmann (onsdage 18.50 på ARD)
•    Havnepolitiet (torsdage 19.25 på ZDF)
•    Ræven (torsdage 20.15 på ARD)
•    Statsadvokaten (fredage 20.15 på ZDF)
•    SOKO Leipzig (fredage 21.15 på ZDF)
•    Gerningsstedet (søndage 20.15 på ARD)

FOTO: RÆVEN/ARD

Når man har brug for en mordgåde og en hård, heltemodig eller humoristisk efterforsker, er der derfor næsten ikke en dag uden en krimi.

Sådan fortsætter det også de næste måneder, hvor der fortsætter med at komme premierer på de glædelige gensyn.

Datoer for nye sæsoner af de kendte krimier

Vil man hellere være med fra starten af et par nye sæsoner, er der nemlig også et par sæsonstarter af gamle kendinge på trapperne i løbet af marts.

11. marts vender ’Steirerwut’ tilbage med en enkelt film, hvor et mord er forsøgt dækket som et selvmord.

D. 12. marts er der premiere på det første af 12 nye episoder af ’Letzte Spur Berlin’, mens d. 14. marts bliver dagen for en ny episode af ’Drej 112’, der er tilbage med en ny gåde om en servicemedarbejder, der ser rødt og forvandles til en ustyrlig morder.

D. 15. marts er tid til en ny sæson af ’Storbykvarter’, der med nu 34 sæsoner har små 25 år på bagen.

D. 15. marts er også dagen for en ny episode af ’Nord Nord Mord’, hvor Sievers, Behrendsen og Feldmann står med et giftmord på hånden.

Senere på måneden, d. 25., vender ’Mord i Galway’ tilbage, når psykolog Cathrin Blake skal hjælpe det irske politi med en kidnapning.

Galleri

  • © Steirerwut / 11. marts
  • © Letzte Spur Berlin / 12. marts
  • © Drej 112 / 14. marts
  • © Storbykvarter / 15. marts
  • © Nord Nord Mord / 15. marts
  • © Mord i Galway / 25. marts
  • © Gerningsstedet - nyfødt (u.d)

Sidst men ikke mindst kan vi snart glæde os til at se danske Dar Salim i rollen som politimanden Mads Andersen, der skal finde frem til kidnapperen af en baby i ’Gerningsstedet’.

Skuespilleren, der herhjemme er kendt fra både ’Borgen’, ’Dicte’ og senest ’Fred til lands’, har før rundet udlandet med blandt andet en rolle som Qotho i ’Game of Thrones’ og en rolle på de kriminelles side i ’Gerningsstedet’ (afsnittet ’Bror’ fra 2014).

Godt krimiforår i sigte

Altså skal du ikke frygte at løbe tør for krimiserier dette forår. Du kan altid stole TV-GUIDEN, så hold løbende øje med, hvornår der kommer et nyt afsnit for dig.

I efteråret og på den anden side af 2021 venter der også masser af premierer, og du kan glæde dig til både, ’Mord i nord’, ’Nord til nordvest’, ’Mordkommission Istanbul’, 'Friesland' og ’Mord i München’ vender tilbage.

Vi ses til en god krimigåde på NabolandsKanalerne.

FOTO: DIE TOTEN VON MARNOW/ZDF