rtl-logo 31
×
Forhør

Forsvarsadvokaten der blev krimiforfatter

Skrevet d. 13 september 2019 af Morten Rohde

© FOTO: ZDF/SKYLD

Ferdinand von Schrirach er en mester af dragende historier, hvor skæbnens ironi ofte spiller ind. Nu kommer tredje sæson af filmatiseringerne af von Schirachs fortællinger på ZDF, ’Skyld’. Og der er dermed mulighed for igen at få et autentisk indblik i livet som forsvarsadvokat.

Von Schirach har tidligere udtalt til programmet Talking Germany, at han ved middagsselskaber altid bliver stillet de samme to spørgsmål: "hvordan kan man forsvare en morder?", og "hvordan begår man det perfekte mord?".

Begge disse spørgsmål ledte von Schirach til at skrive sin debutudgivelse ’Verbrechen’, der lynhurtigt blev en succes og derfor blev oversat til talrige sprog, blandt andet på dansk i 2011 med navnet ’Forbrydelser’.

Ved at læse ’Forbrydelser’ kan du få svar på de to spørgsmål, som forfatteren så ofte bliver stillet af nysgerrige middagsgæster.

Fortællingerne i bogen er fiktive, men livligheden i beretningerne bunder i von Schirachs unikke indblik i retssystemets veje.

FERDINAND VON SCHIRACH. Foto: www.schirach.de

Efter debuten fulgte flere succesfulde udgivelser, og ligeledes udkom en filmatisering af en af fortællingerne fra bogen ’Forbrydelser’ i form af filmen ’Glück’ fra 2012.

I 2015 debutterede Schrirach som manuskriptforfatter til teaterstykket 'Terror'. Et priset men ganske Ukonventionelt stykke, idet tilskuerne skulle agere som jury i sidste del af opsætningen.

Med von Schirachs selvbiografiske indblik i livet som sagfører er hans produktioner noget ud over det sædvanlige.

Egne erfaringer skinner igennem i hovedkarakteren

Den fiktive forsvarsadvokat Friedrich Kronberg er hovedperson i filmatiseringerne ’Skyld’.

Med den erfaring Schirach har som advokat, lader han Kronberg være personificeringen af de menneskelige bevæggrunde, der er hos en forsvarsadvokat.

FOTO: ZDF/SKYLD

Igennem serien følger vi Kronbergs møde med folk, der er kommet på kant med loven, og vi følger sideløbende deres historier gennem lovbrud, anklage og dom.

Kronbergkarakteren er på den ene side systemet, som de anklagede møder, og på den anden side en støttende skulder for de tiltalte.

Når almindelige mennesker bliver kriminelle

I første episode repræsenterer Kronberg den ellers stille og succesløse Bernhard Strelitz, der pludselig finder sig selv i fængsel.

Strelitz bevidner ved et tilfælde en narkohandel, og måske lidt i irritation over sit kedelige liv stjæler han en pose kokain fra narkohandlerne.

Kronbergs opgave bliver at hjælpe en mand, der er på ganske dybt vand.

FOTO: ZDF/SKYLD

Anden episode omhandler en sag om en 15-årig pige, der tiltales for at myrde den baby, som hun uvidende om sin graviditet pludselig føder.

Mange år efter sagen hjælper Kronberg med at gennemgå hændelserne igen, og spørgsmålet bliver, om alt forløb, som det skulle under den oprindelige retssag.

Fire spændende fredage i vente

Første episode af ’Skyld’ sendes fredag d. 13. september kl. 21.15 på ZDF.

Derefter vises de tre næste episoder de efterfølgende fredage.

Se filmatiseringerne af fortællinger fra en af Tysklands største nutidige forfattere med danske undertekster på ZDF, og følg med i dette efterårs bedste TV her på NabolandsKanalerne.