rtl-logo 31
×

God sommer med godt tv

Skrevet d. 21 juni 2019 af Rikke Heegaard Steen

Nu er det for alvor blevet sommer, det gode vejr har endelig meldt sin ankomst, og for mange nærmer ferien sig med hastige skridt. På trods af godt vejr, og dejlig feriestemning, viser Nabolandskanalerne stadig god underholdning og høj kvalitet i film og serier. Og så kan du glæde dig til efteråret, hvor der er gode serier i vente.

Moving Sweden: ’Jimmie’
I løbet af sommeren giver SVT os mulighed for at opleve stærke historier, der flytter grænser og udfordrer.

Flygtningestrømmen vendt på hovedet. En krig er udbrudt i Sverige, og Jimmi, en lille, lyshåret dreng på fire år, må flygte sydpå med sin far. For et barn på fire er verden et komplekst sted, fyldt mere flere spørgsmål end svar – og i denne fine og følsomme film får du mulighed for at se verden igennem et uskyldigt barns perspektiv.

FOTO: STILL FRA 'JIMMIE'

På SVT1 kan du se den gribende film, ’Jimmie’, der blev vist ved Nabolandskanalernes gallaarrangement under den københavnske filmfestival CPH PIX i oktober 2018.

’Moving Sweden’ er et initiativ, som giver svenske filmskabere mulighed for at åbne nye og anderledes døre: et projekt med et højt kreativitets- og kvalitetsniveau, som har til formål at fremme og udvikle svenske filmskabere og svensk film.

Die neue zeit

Designskolen Bauhaus ville i år have eksisteret i 100 år, og i den anledning har ZDF premiere på den nye serie om skolen, grundlæggelsen og folkene bag. ’Die neue zeit’ er historien om det mest berømte kunstakademi i det 20. århundrede. ’Die neue zeit’ blev vist på filmfestivalen i Cannes og vandt prisen for bedste musik.

Vi befinder os i New York i 1963. Den internationalt succesrige og berømte Bauhaus-grundlægger Walter Gropius, nu 80 år gammel og amerikansk statsborger siden 1944, kan se tilbage på et begivenhedsfuldt og succesfuldt liv som arkitekt. Gropius får overraskende idéer og ender i uventede konflikter.

FOTO: ZDF

En journalist beskylder Gropius for at undertrykke kvinderne på Bauhaus. Men han forsvarer sig mod beskyldningen, og begynder at fortælle journalisten om Bauhaus-skolens tidlige år. Han fortæller om den store succes og innovation i kunsten og samfundet. Og så fortæller han om hans forhold til en af de studerende Dorte Helm.

Store serier til efteråret

Efter sommer er der også god grund til at holde øje med nabolandenes serier. Både NRK og SVT har nemlig annonceret, at der er gode serier på vej. NRK har to spritnye produktioner, som ruller over skærmen i løbet af efterårsmånederne, og SVT har premiere på tredje sæson af ’Vores tid er nu’.

TWIN 
Der var fra start lagt i kakkelovnen til en tv-serie i international klasse. ’TWIN’ var nemlig nomineret i hovedkonkurrencen på seriefestivallen ’Series Mania’ i Lille i Frankrig, som den første norske tv-serie nogensinde.
Til efteråret er der premiere på den nye norske dramaserie ’TWIN’, hvor den charmerende norske verdensstjerne Kristofer Hivju, med det karakteristiske røde skæg, spiller hovedrollerne.

FOTO:  eirik evjen

Hivju spiller ikke blot én, men hele to hovedroller i ’TWIN’, og er skuespilmæssigt blevet udsat for en interessant udfordring i at spille to tvillinger, der ganske vist fysisk ligner hinanden, men som personlighedsmæssigt er diametrale modsætninger.

Erik bor alene i en campingvogn på en øde strand i Lofoten og bruger alt sin fritid på at surfe. Adam derimod er en ansvarlig familiefar til to børn med en succesfuld forretning.

Et skænderi mellem brødrene eskalerer og ender i en fatal hændelse med familiefaren Adams død.

For at dække over forbrydelsen og redde broderens familie, vælger Erik at overtage sin brors identitet. Men det skal vise sig at være svært for den afsporede mand.
’TWIN’ har premiere i slutningen af oktober.

Exit

En anden serie der var repræsenteret på ’Series Mania’ er det norske drama ’Exit’, der vandt den prestigefyldte ’Internationale tv-pris’.

’Exit’ er blevet vist sammen med 14 andre serier fra de største kanaler i blandt andet England, Tyskland, Argentina og Danmark. Men juryen valgte altså NRK’s ’Exit’ som vinderen af denne kategori.

NRK-serien er en mørk og chokerende historie baseret på samtaler med en rækker prominente personer fra den norske finanselite.

FOTO: STILL FRA EXIT

Det handler om mennesker, der tilsyneladende har alt – penge, karriere og familie – men som bag den perfekte facade både er destruktive, skruppelløse og desperate.

Der er i allerhøjeste grad skruet op for forventningerne, når ’Exit’ har premiere på sine 8 afsnit til september.

Tredje sæson af ’Vores tid er nu’

’Vores tid er nu’ har siden første sæson i 2017 været en seerfavorit i Sverige - men bestemt også i Danmark.

Det bliver en tredje sæson med forandringer på restauranten og mere plads til Ninas og Maggans børn. Og så skal vi stifte bekendtskab med en række nye karakterer – bl.a. skal vi se, hvordan Mirko Kostelic-rollen, fra sidste afsnit af anden sæson, foldes ud.

I serien følger vi ‘Djurgårdskällaren’, en af Sveriges mest populære restauranter, og hvordan det går familien Löwander, der driver den, i tiden efter 2. verdenskrig – en opbrudstid fuld af nye strømninger, hvor intet er som før.

FOTO: SVT

Første sæson begyndte i 1945 – i første afsnit af anden sæson landede vi i december 1955, og når 3. sæson ruller over skærmen, begynder vi seks år efter afslutningsepisoden i sæson 2 – nemlig i 1968.

Vi håber, at vores anbefalinger falder i god jord, og vi ønsker jer her fra Nabolandskanalerne en rigtig god sommer!