rtl-logo 31
×
De tre politifolk fra første sæson vender tilbage i anden sæson.

’Inden vi dør’ fortsætter sejrsgangen og forlænger med anden sæson

Skrevet d. 29 maj 2018 af Sebastian Sharif

Der er gode nyheder for alle, der elsker skandinaviske krimiserier: Den svenske krimihitserie ’Inden vi dør’ er blevet forlænget med en anden sæson. Marie Richardsson (kendt fra bl.a. ’Wallander’) vender tilbage som den garvede politikvinde Hanna Svensson, og nu går jagten på en kriminel muldvarp, der gemmer sig blandt politiet.

Da vi sidst forlod Hanna Svensson, var både hun og sønnen Christian døden nær i jagten på forbryderbossen Davor Mimica og hans kriminelle netværk.

Trailer fra første sæson
Christian blev tvunget til at flygte til udlandet, og Hanna fik til opgave at identificere den kriminelle muldvarp, der lækkede fortrolige informationer til Mimica – en muldvarp, der næsten kun kan være en del af Enheden for Organiseret Kriminalitet. Spørgsmålet er, hvem? 


Marie Richardsson som Hanna Svensson. Foto © SVT.

I anden sæson går Hannas jagt derfor intenst på muldvarpen, da det er forudsætningen for, at Christian kan vende hjem til Sverige, og det hele starter med et spor, som leder hende i en skræmmende retning.

Hvis du ikke så med i første sæson, kan du læse mere om serien i vores artikel her.

Kæmpe succes

’Innan vi dør’s tilbagevenden falder nok i god jord hos mange. I Sverige tog den svenskerne med storm – hvert afsnit blev i gennemsnit set af 1,4 millioner svenskere, ligesom den høstede gode anmeldelser over næsten hele linjen hos de svenske medier.

Samtidig vandt Adam Pålsson, der spiller Hannas søn Christian, sidste år den prestigefyldte svenske tv-pris Kristallen for sin rolle.


Adam Pålsson vandt tv-prisen Kristallen for sin rolle som Christian. Foto © SVT
Men serien er ikke kun blevet anerkendt hjemme i Sverige. Internationalt har den også fået uventet støtte fra den verdensberømte britiske komiker Ricky Gervais, der kaldte den ”one of the best police dramas of all time,” ligesom den andetsteds er blevet rost for at gentænke den moderne skandinaviske krimiserie.

Dermed ligger den sig i en lang tradition af nordiske krimiserier, der også hitter i udlandet (såsom Broen og Forbrydelsen), og det viser endnu engang, at skandinaviske krimiserier er i en liga for sig.

Væbn dig tålmodighed

Vil man gerne se med, skal man dog stadig væbne sig lidt med tålmodighed. Anden sæson er nemlig ikke lige på trapperne.

I en pressemeddelelse fra SVT meldes det, at der skydes nye afsnit i Stockholm og omegn til september, som først er sat til at rulle over tv-skærmene i efteråret 2019.

Elskede du første sæson, kan du dog roligt trippe efter mere ’Inden vi dør’. Det er nemlig det helt samme hold, der står bag anden sæson, både på skuespilsfronten og producenterne bag, ligesom plottet flyder elegant og naturligt videre fra første sæson.