rtl-logo 31
×

Juleprogrammerne rammer

Skrevet d. 27 november 2020 af Astrid Bugge

Alle vegne ud og ind hænger julelysene klar til at glimte i mørket. Kalenderen viser slut november, lige straks december, og den søde adventstid står for døren. Mon ikke vi er mange, der glæder sig ekstra meget i år, og heldigvis kan vi stadig samles om mange af de hyggelige juletraditioner. Nabolandskanalerne lever i hvert fald op til sine traditioner med en lang række juleprogrammer, der sikrer den søde julestemning.
 
Snart tændes det første lys i adventskransen og kort efter åbnes den første låge i julekalenderen. Julestemningen med duft af gran, bagværk, lys og pynt i mørket indfinder sig, og det er tid til at søge indenfor og samles til hygge med de allernærmeste og byde juletiden velkommen.

© FOTO: SVT / Mirakel

Lige fra den første adventsweekend er NabolandsKanalerne med til at sikre, at julestemningen er i top. Her finder du både traditionsrige og nytilkomne juleprogrammer, som alle har det til fælles, at de lader julestemningen strømme ind i stuerne. Tag del i julemusikken, magien og juleforberedelserne i vores nabolande, vi garanterer, at vi også har julestemningen til fælles med dem. 

100.000 lys for julefred

Hos vores naboer med syd starter de stilsikkert og traditionen tro ud allerede lørdag før første søndag i advent. Her er Florian Silbereisen vært ved det overdådige juleshow ”De 100.000 lys’ adventsfest”, hvor en lang række nationale og internationale artister synger julen ind. 

© FOTO: ARD / De 100.000 lys’ adventsfest

Et af aftenens højdepunkter vil være når "fredens lys" ankommer, det stammer efter sigende direkte fra krybben i Betlehem og skal minde os om julens centrale budskab.

Musikken er sikret af blandt andre Andreas Gabalier, Andrea Berg, Ross Antony og David Garrett, og mange af melodierne vil vi med garanti kunne genkende fra de danske versioner, så det er oplagt at nynne eller synge med hjemme i stuerne. Det er lørdag den 28. november fra kl. 20.15 på ARD. 

Magi for hele familien

Hos vores svenske naboer er der stærk tradition for eventyrlige julekalendere for hele familien og i år er ingen undtagelse. ’Mirakel’ hedder årets julekalender, hvor et sort hul rammer en gammel svensk herregård og forårsager at år 2020 på mystisk vis kobles sammen med år 1920. Da de to jævnaldrende piger, Mira og Rakel, fra hver sin tidsalder står foran hullet, sker der noget mærkeligt.

© FOTO: SVT / Mirakel

Det er hver dag fra den 1.-24. december, at du kan slå over på SVT1 kl. 18.45 og nyde en daglig dosis julemagi. De morgenfriske kan endda følge med allerede kl. 7.15 i hverdagene og kl. 8.45 i weekenderne. Med danske undertekster.

Natlige juleforhør

Er du til julespænding og thriller, så leverer ZDF filmen, der sikrer den helt rigtige seeroplevelser for dig. I ’Forhøret i natten’ tjekker filosofiprofessoren Judith ind på hotel i sin barndomsby for straks at fortsætte mod sine forældres hjem, hvor det er hendes plan at fejre juleaften. På vej derhen bliver hun imidlertid anholdt som terrormistænkt. 

© FOTO: ZDF / Forhøret i natten

Betjenten fører hende tilbage til hotelværelse, og et langt forhør starter. Det bliver en natlig filosofisk diskussion om dilemmaet mellem frihed og sikkerhed. Men kan Judith påvise sin uskyld, og hvordan hænger det sammen med selve den hellige nat? 

Se med mandag den 30. november kl. 20.15 på ZDF. Med danske undertekster. 

Galla med velgørende julehits 

Den rendyrkede julestemning har også gode vilkår på ZDF, og med Carmen Nebels traditionsrige gallashow ’De smukkeste julehits’ er der underholdning, musik og julestemning i top. 

Det er ZDF’s mangeårige juletradition, der støtter de to kristne hjælpeorganisationer ”Misereor” og ”Brot für die Welt”. 

© foto: ZDF / De skønneste julehits

Her leveres den musikalske julestemning af de mange prominente artister, som i år blandt andet tæller Marianne Rosenberg, Beatrice Egli, Rolando Villazón og Die Höhner.

Det er onsdag den 2. december kl. 20.15 på ZDF.  

Prisuddeling og lusekatter i vente 

Tv-traditionerne fortsætter og lidt inde i december er det tid til den store Nobelprisuddeling. Det markeres i høj grad på både SVT1 og SVT2 i dagene omkring prisuddelingen og med selve den store Nobelbanket på Nobelaftenen den 10. december.

© FOTO: SVT / Luciadagen

Luciadagen den 13. december fejres i særlig grad hos vores svenske naboer, med optog, lys i håret, sang og ikke mindst de safranduftende lucekatter, som vi kender herhjemme som Luciabrød. Glæd dig til, at SVT1 leverer et stemningsfuldt luciaprogram samme aften, hvor børnekor med luciabrude og stalddrenge synger klassiske julesange og bærer lys gennem svensk landlig vinteridyl.

Meget mere jul

Du kan også roligt glæde dig til selve julen på NabolandsKanalerne. Allerede nu kan vi nemlig afsløre, at SVT1 har premiere på den længe ventede fjerde og sidste sæson af ’Vores tid er nu’, krøniken om den stockholmske restauratørfamilie Löwander. Sæsonen dykker som noget helt særligt ned i handlingen mellem første og anden sæson og foregår således i 1951, hvor Calle og Nina igen blev et par.
 
Det, og julens mange andre programmer kommer vi selvfølgelig til at skrive meget mere om, når højtiden rykker tættere på. Så følg med her på siden og i nyhedsbrevet gennem hele december og få de bedste jule-tv-tips.

Rigtig god fornøjelse – og rigtig glædelig adventstid med NabolandsKanalerne.