rtl-logo 31
×

Koldbrand af Cilla og Rolf Börjlind udkommer på Rosinante

Skrevet d. 27 maj 2019 af Morten Rohde

© Thron Ullberg

Cilla og Rolf Börjlind er to af Sveriges mest efterspurgte manuskript- og krimiforfattere. Nu udkommer femte bog i deres successerie om Tom Stilton og Olivia Rönning: ’Koldbrand’. Makkerparret har tidligere skrevet manuskript til flere afsnit af de populære svenske tv-serier ’Beck’ og ’Wallander’.

Springfloden som tv-serie

I efteråret 2018 havde anden sæson af Springfloden premiere på SVT1. Du kan læse mere om serien i vores artikel.

Læs mere

En sikker femmer

I 2012 debuterede de som krimiforfattere med den internationale bestseller ’Springflod’, det første bind i serien om Olivia Rönning og hendes umage makker Tom Stilton.

Med serien, som udover debuten også rummer de efterfølgende udgivelser: ’Den tredje stemme’ (2013), ’Sort morgen’ (2015) og ’Sov du lille’ (2016), har Cilla og Rolf Börjlind manifesteret sig som plotsikre forfattere med et skarpt blik på det moderne svenske samfund.

I 2018 udkom seriens femte selvstændige roman ’Koldbrand’ i Sverige, og den danske oversættelse er nu klar til at komme på gaden.

Her udspiller handlingen sig igen både i og uden for Sverige, og Börjlindparret drager os endnu engang ind i Olivia Rönnings univers ved hjælp af spændende elementer fra samtiden.

Eksplosion i Stockholm og hemmeligheder i Thailand

En brutal eksplosion med flere døde ryster Sveriges befolkning. Politiet mistænker, at det drejer sig om terror og den nationale indsatsstyrke sættes ind. Snart pågribes en mistænkt gerningsmand, der bedyrer sin uskyld, men alligevel dømmes.   

På trods af at de tekniske beviser peger på den dømte, mistænker Olivia Rönning og kriminalkommissær Mette Olsätter, at der er tale om justitsmord, og de genoptager efterforskningen. En efterforskning som fører Olivia ind i en verden, hvor mænd begår seksuelle overgreb og er klar til at gøre hvad som helst for at bevare deres magt.

Samtidig befinder Tom Stilton sig på et retreat i Thailand. Han kontaktes af en kvinde, som beder ham om hjælp til at finde en mand, der siges at holde til på en flodpram i Den Gyldne Trekant, hvor en stor del af verdens heroin produceres. For at ransage sig selv og forsones med en forbrydelse han for nylig har begået, påtager Tom sig opgaven.

Inspiration fra hverdagen

Cilla og Rolf Börjlind lader sig gerne inspirere af hverdagen og af de historier, der florerer i vores samtid.

I ’Sov lille du’ fra 2016, berørte forfatterne derfor de hændelser, som de så overalt i Europa i forbindelse med de store flygtningestrømme, som blandt andet krigen i Syrien var skyld i.

Forfatterne følte sig meget berørte af krigen og flygtningestrømmen, og derfor lod de bogens handling inspirere af de mange ulykkelige skæbner, som uledsagede flygtningebørn led, fortæller de til morgenavisen Norra Skåne.

’Koldbrand’ udkommer d. 31. maj på forlaget Rosinante.