rtl-logo 31
×

Koncertfilm og musik på NabolandsKanalerne

Skrevet d. 3 juni 2021 af Morten Rohde

© FOTO: PIXABAY

Over sommeren kan du se koncertfilm og musikshows i verdensklasse på NabolandsKanalerne. Hvad end du er til pop, indie eller 70’er-rock, er der en koncert for dig den kommende tid. Læs om de største shows, og se det fulde program for sommerens tv-koncerter nederst på siden.

Timbuktu, David Bowie i bigband-format og sommerjazz – NabolandsKanalerne er mere end film og serier.

De kommende uger kan du se store koncerter på NRK, ZDF og SVT, og vi har samlet et par anbefalinger til de allerstørste musikoplevelser.
 

Mirian Bryant, Håkan Hellström og Lisa Nilsson

Hvert år siden 1990 har SVT sendt ’Fællessang på Skansen’, og den televiserede koncertrække vender i år tilbage med koncerter i juni, juli og august.

Det er folkelige koncerter optaget på scenen i friluftmuseum Skansen i Stockholm, og der er garanti for at komme i sommerhumør, når de store svenske kunstnere indtager scenen.

HÅKAN HELLSTRÖM PÅ SKANSEN I 2013. FOTO: SVT/FÆLLESSANG-SCENEN ER DIN

Første folkefest er anført af den folkekære Lisa Nilsson d. 29. juni, og faktisk kan du også opleve hendes 2017-koncert på Skansen allerede d. 22. juni, hvor SVT minder os om et tidligere Skansen-højdepunkt.

Tirsdagen efter følger bl.a. Sabina Ddumba og Eric Saade, mens det senere program byder på navne som Arvingarna, Tove Styrke og Timbuktu.

Sommerjazz og dokumentarer om de største

For de jazz- og dokumentarglade er der også en masse spændende på programmet de kommende måneder.

SVT2 sender sommerjazz over seks lørdage i løbet af sommeren. Hver udsendelse sendes umiddelbart før eller efter en aktuel jazz-dokumentar om alt fra Miles Davis til Ella Fitzgerald.

JazzsommEr: Bohuslän Big Band spiller Blue Note. FOTO: SVT

Første jazzkoncert er 19. juni kl. 21.10 med Bohuslän Big Band, der spiller sange fra det legendariske Blue Note-pladeselskabs repertoire.

Netop før koncerten kan du se dokumentaren om selvsamme selskab i udsendelsen ’It Must Schwing – historien om skivbolaget Blue Note’.

Et fuldt program

Foruden de her annoncerede musikoplevelser følger en midsommerkoncert d. 25. juni og den traditionelle Victoriakoncert til ære for Sveriges kronprinsesse d. 14. juli.

Vi opdaterer løbende sommerens tv-koncertprogram. Følg derfor med her på siden, hvis du vil være sikker på at fange de største musikoplevelser på din tv-skærm.

Se det fulde program her:

NabolandsKanalerne er din tv-guide til det bedste indhold fra Norge, Sverige og Tysklands største tv-kanaler. Det er programmer i bedste sendetid - mange af dem med danske undertekster.