rtl-logo 31
×
Alexandra og Alexander Ahndoril

Lars Kepler er tilbage med syvende roman i bestseller-krimiserie

Skrevet d. 26 oktober 2018 af Rikke Heegaard Steen

Forfatterparret Alexandra og Alexander Coelho Ahndoril, bedre kendt under pseudonymet Lars Kepler, er tilbage med en ny roman i serien om Joona Linna, en serie, der har solgt over 13 millioner eksemplarer verden over. I ’Lazarus’ sammenkobles fundet af en makaber mands lig i Oslo med en mystisk mordsag fra Tyskland.

I en lejlighed i Oslo finder man liget af en mand, der tydeligvis besad en dyster hemmelighed eller to. Den afdødes fryser gemmer nemlig på en række grumme fund, der hurtigt overbeviser politiet om at offeret havde en nebengesjæft som gravrøver og makaber trofæsamler.

Få dage senere bliver Joona Linna kontaktet af en tysk kollega, der beder hende om hjælp til at opklare en mystisk mordsag.

Sammen danner sagerne et mønster, og tråde falder på plads. Det burde være ganske umuligt at genopstå fra de døde. 

Hvem er Lars Kepler?

’Lazarus’ er det syvende bind i serien om den svenske kriminalkommissær Joona Linna af Lars Kepler.

Bag navnet Lars Kepler gemmer sig det svenske forfatter- og ægtepar Alexandra og Alexander Ahndoril. De bruger pseudonymet, når de skriver krimier - en genre, ingen af dem praktiserer hver for sig.

Alexandra har i eget navn fået fine anmeldelser for en romansuite om historiske skikkelser, herunder Tycho Brahe. Hun er doktor i litteratur fra Lunds Universitet.

Alexander er autodidakt dramatiker og forfatter. Han er mest kendt for sin roman om filminstruktøren Ingmar Bergman, “Instruktøren”. 

Lars Kepler er dog en fælles bedrift, der har deres kulturelle og åndelige dna, men han er ikke dem, lyder deres forklaring på pseudonymet.

Bestseller af dimensioner

Uagtet om Lars Kepler er parret Ahndoril, har samarbejdet vist sig at være yderst frugtbart.

De har på kort tid fået fasttømret navnet Lars Kepler som en af Skandinaviens stærkeste krimiforfattere. Serien om kriminalkommissær Joona Linna er både blevet anmelderrost og en bestseller, der er solgt i over 13 millioner eksemplarer på flere end 40 sprog.

Indtil videre tæller serien ’Hypnotisøren’, ’Paganini-kontrakten’, ’Ildvidnet’, ’Sandmanden’, ’Stalker’, ’Kaninjægeren’ og nu altså ’Lazarus’, som udkommer på dansk gennem Gyldendal d. 2. november.