rtl-logo 31
×
NRK / Magnus

Norsk komedie-krimi spidder det overnaturlige

Skrevet d. 4 januar 2019 af Sebastian Sharif

© NRK / Magnus

NRK’s nye serie ’Magnus’ er noget så sært som en overnaturlig krimikomedieserie. Men der er mening med galskaben! Moderne tv er besat af det overnaturlige i stor stil, og det forsøger den norske komiker Vidar Magnussen at klemme en god satire ud af med dette sære genremikstur! 

Moderne tv-serier er besat af det overnaturlige. Internationale hitserier som den amerikanske ’Stranger Things’, den tyske ’Dark’ og den svenske ’Jordskott’ er blot en håndfuld af de tv-serier, der bruger det overnaturlige til at skabe uhygge, spænding og et element af mystik.

Særligt den klassiske 90’er-serie ’Twin Peaks’ synes at være en ledestjerne for denne nye bølge med sin ikoniske kombination af søvnigt småbyliv og dunkle skove og et plot, der involverer både uforklarlige mord, forsvindinger og andre paranormale gåder.

Faktisk har genren nu så mange genkendelige fælles træk, at man efterhånden kan tale om klichéer.

© FOTO: NRK / Magnus

Her gør den nye norske serie ’Magnus’ sin entré! Ligesom den svenske tv-serie ’Sagen’ fra 2017 gjorde tykt nar ad den skandinaviske noir-krimi, som vi kender fra ’Broen’ og ’Forbrydelsen’, kaster Vidar Magnussen (kendt fra NRK-komedieserien ’Side om side’) sig nu over den overnaturlige thriller-genre.

Politiets mest uduelige efterforsker

Et drab er blevet begået i byen Frestad. Et umuligt drab, som ikke tilhører denne verden.

Magnus Undredral, spillet af Vidar Magnussen selv, er politiets dårlige efterforsker – og han bliver sat til at efterforske sagen!

Han skaber kaos for alle omkring ham, men uduelig er kun et andet ord for genial i Magnus’ hoved!

© FOTO: NRK / Magnus

Sammen med sin selvmordstruede partner (spillet af Pål Rønning), og en ensom nabo (spillet af Charlie Hutton), laver de et team, som begiver sig ud på et overnaturligt eventyr. Det kan kun gå galt.

En drøm, der er gået i opfyldelse

”Det er alle mine drømme pakket ind i én,” siger Vidar Magnussen, som både er hovedrolleindehaver, manuskriptforfatter og, sammen med instruktør Geir Henning Hopland, serieskaber.

Han har arbejdet på serien i fire år, og i arbejdet med serien har han været stærkt inspireret af Steven Spielberg, som Magnussen elsker for hans evne til at veksle mellem alvor og humor.

Magnussen lover, at serien kommer til at byde på masser af såkaldt slapstick-humor, en type falden-på-halen-komedie, hvor vold og folk, der kommer til skade, er omdrejningspunktet i komikken.

”Når slapstick-humor gøres godt, er det det sjoveste, der findes,” fortæller Magnussen.