rtl-logo 31
×

Norsk verdensstjerne med i kommende dramaserie på NRK

Skrevet d. 20 marts 2019 af Rikke Heegaard Steen

© FOTO: NORDISK FILM DISTRIBUTION © EIRIK EVJEN

Til efteråret er der premiere på den nye norske dramaserie ’TWIN’, hvor den charmerende norske verdensstjerne Kristofer Hivju med det karakteristiske røde skæg spiller hovedrollerne. Det spektakulære naturdrama er desuden nomineret i hovedkonkurrencen på den prestigefyldte franske seriefestival 'Series Mania' i Frankrig. 

Surfermiljøet i det smukke Lofoten danner rammen, når den norske verdensstjerne Kristofer Hivju går fra rollen som den farlige og berygtede krigsleder Tormund i den amerikanske hitserie ’Game of Thrones’ til den nye naturskønne dramaserie ’TWIN’ på NRK.

Den kommende ’TWIN’ handler om et tvillingepar, som på ydersiden ligner hinanden på en prik, men på indersiden er som dag og nat. En fatal hændelse betyder, at den ene tvilling dør, og den anden må overtage hans identitet.

Filmfestivalen Series Mania

Allerede før premieren på ’TWIN’ er der lagt i kakkelovnen til en tv-serie i international klasse. Serien er nemlig nomineret i hovedkonkurrencen på seriefestivallen ’Series Mania’ i Lille i Frankrig, som den første norske tv-serie nogensinde.

Seriens producent Sigurd Mikal Karoliussen er forståeligt fornøjet over, at serien er kommet gennem nåleøjet på festivalen:

Det gør os sikre på, at ’TWIN’ er en serie, som også kan lykkes internationalt” siger Karoliussen.

Festivalen, der i år løber af stablen den 22.-30. marts, er en af de vigtigste mødesteder for tv-seriebranchen i Europa. Her kommer prominente folk fra førende tv-kanaler og streamingtjenester verden over for at snuse til alle de nyeste serier – og måske finde deres næste produktionsindkøb.

FOTO: Nordisk Film Distribution © Eirik Evjen

Fra middelalderlig fantasy til norsk naturdrama

Hivju spiller ikke blot én, men hele to hovedroller i ’TWIN’, og er skuespilmæssigt blevet udsat for en interessant udfordring i at spille to tvillinger, der ganske vist fysisk ligner hinanden, men som personlighedsmæssigt er diametrale modsætninger.

For Hiviju er det en 13 år gammel drøm, der endelig går i opfyldelse. Han har altid været fascineret af tvillinger som fænomen, og nu får han lov til at spille et tvillingepar. Det er en klassisk rolle i skuespilsverden, der er notorisk krævende.

’Dette er drømmerollen, og et projekt, jeg brænder meget stærkt for. Det er en stor fornøjelse at være involveret i udviklingen af ​​denne tv-serie, og jeg kan ikke vente med at vise den til publikum," siger Hiviju som tilmed er en af idémændene bag serien.

FOTO: Nordisk Film Distribution © Eirik Evjen

Hivju er blevet verdenskendt for sin rolle i den amerikanske fantasyserie ’Game of Thrones’. Her spiller han overfor store internationale filmstjerner, men også danske berømtheder som Nikolaj Coster-Waldau og Pilou Asbæk.

Udover ’Game of Thrones’, har man også kunne se Hivju i en central rolle i det svenske komediedrama ’Force Majeure’, som er skrevet og instrueret Ruben Östlund, manden bag 'The Square'. 

En barsk fortælling

’TWIN’ handler om det unikke tvillingepar Erik og Adam. Selvom tvillingerne er identiske ude på, er de personlighedsmæssigt hinandens totale modsætninger og lever to meget forskellige liv.

Erik bor alene i en campingvogn på en øde strand i Lofoten og bruger alt sin fritid på at surfe. Adam derimod er en ansvarlig familiefar til to børn med en succesfuld forretning.

FOTO: Nordisk Film Distribution © Eirik Evjen

En dag tager Eriks uansvarlige livsstil overhånd. Han træffer det ene dårlige valg efter det andet og må til sidst spørge sin bror om hjælp. Men den udstrakte hånd ender i et skænderi, som eskalerer til en fatal hændelse, hvor Erik kommer til at slå Adam ihjel.

For at dække over forbrydelsen og redde broderens familie, vælger Erik at overtage sin brors identitet. Men det skal vise sig at være svært for den afsporede mand.

Lofotens dramatiske natur

Serien er optaget i det naturskønne Unstad i Lofoten, og scenariet passer perfekt til seriens temaer. Den rå natur og det skiftende vejr er en del af fortællingen, og det er ikke tilfældigt. Naturen afspejler de store personlige forandringer, som seriens karakterer oplever.

FOTO: Nordisk Film Distribution © Eirik Evjen

Hiviju beskriver bjergene i området som et råt og ubarmhjertigt fængsel – og netop dette billede danner rammen de to tvillingers fortælling.

Der er al god grund til at glæde sig til efteråret, hvor den spektakulære serie får premiere.