rtl-logo 31
×
Familien Storm

Nu bliver det jul på SVT

Skrevet d. 30 november 2018 af Rikke Heegaard Steen

Julekalendere er fast inventar i julemåneden og har i mange årtier været familiens samlingspunkt i store dele af den svenske befolkning, akkurat ligesom i Danmark. Traditionen tro sender SVT en familievenlig julekalender, som får hyggen og nostalgien til at sprede sig. I år kan vi se frem til humor, spænding og vigtige dilemmaer. 

Storm i Stillegade

Julekalenderen på SVT er en spændende komedie for hele familien. ’Storm i Stillegade’ indeholder alt, hvad der hører til julen – nisser, peberkager, juletræer og selvfølgelig de klassiske svenske juleboller, lussekatter.

Familien Storm består af mor Sanna, far Trond og børnene Leo og Vilja. De forlader storbyen til fordel for Järnkroken, som er en lille by langt ude på landet. Forældrene Sanna og Trond glæder sig til flytningen og deres nye liv.

Familien Storm © FOTO: SVT

I Järnkroken afholdes der hvert år en julekamp, hvor familier og naboer skal dyste om trofæet. Men hvis familien Storm skal have en chance for at vinde, må de samarbejde med naboerne i Stillegade, hvilket viser sig at være en større udfordring end som så.

Det er nemlig ikke nogen nem opgave, at få teknologifamilien til at arbejde sammen med yogafamilien, som tror mere på tofu end på wifi.

Men sammen vil de forsøge at vinde julekampen, før Järnkrokens fineste dame vinder kampen for tiende år i træk.

Samtidig har børnene opdaget, at nogen prøver at sabotere julekampen. De skal derfor løse et svært mysterium, som sender dem på en spændende rejse frem til jul.

Still fra 'Storm i Stillegade' © FOTO: SVT

Om børnene når at løse mysteriet, og om familien Storm kan vinde julekampen inden juleaften, kan du følge med i fra den 1. december kl. 18.45 på SVT1.

Vigtige budskaber

Instruktøren Emma Buch vil med årets julekalender understrege vigtigheden af, at vi kan samarbejde med hinanden, selvom vi er forskellige.
 
’Storm i Stillegade’ handler på flere måder om vigtige begreber som ’anerkendelse’ og ’samarbejde’.
 
Og sammen med en god portion humor og masser af spænding, formår julekalenderen at behandle emnerne, så alle kan følge med.

Still fra 'Storm i Stillegade' © FOTO: SVT

Den første succes

Julekalender på SVT er en tradition som hvert år afholdes fra 1. december til juleaften. Den allerførste julekalender på SVT var ’Titteliture’, som blev vist i 1960.
 
I 1999 kunne seerne på SVT stemme på, hvilken julekalender der var den bedste hidtil. Vinderen af afstemningen blev ’Mysteriet på Greveholm’ fra 1996, som, ligesom ’Storm i Stillegade’, handler om en familie, der flytter på landet for at fejre jul og en flok børn, som skal løse et mysterium.
 
I starten af julekalenderens historie, havde kalenderen ikke sit eget sendetidspunkt, men blev vist som en del af andre programmer. I dag har det daglige juleindslag fået så meget medvind, at den har sit eget sendetidspunkt hver dag fra 1. til 24. december.