rtl-logo 31
×
Kommissær Carl Sievers spillet af Peter Heinrich Brix.

Ny kommissær og nye mord på vadehavsøen Sild

Skrevet d. 9 oktober 2018 af Sebastian Sharif

Krimifilmserien ’Nord Nord Mord’ er tilbage! I tre nye afsnit skal den nye kriminalkommissær Carl Sievers løse mordgåder på vadehavsøen Sild. Her kan du blive klogere på serien – og virkelighedens Sild.

I ’Nord Nord Mord’ møder vi Kripo Sylt – kriminalpolitiet på øen Sild. Hovedkarakteren er politiinspektør Carl Sievers, der netop har overtaget fra forgængeren Theo Clüver.

Sievers er en retskaffen politimand fra Kiel, som omstændighederne har tvunget til Sild. Ved første øjekast ligner han en stivstikker, men ved nærmere kendskab besidder han sin egen tørre humor.

Carl, Ina og Hinnerk. Foto © ZDF

Med sig har han den hårdkogte kommissær Ina Behrendsen og den akavede, men lynskarpe Hinnerk Feldman, der begge gør tingene på deres egen måde.

Ny kommissær på Sild

Siden 2010 har 72-årige Robert Atzorn spillet kriminalkommissær Theo Clüver, men han valgte efter den seneste film at stoppe, mens legen var god.

”Jeg elsker ’Nord Nord Mord’-serien, men kriminalkommissærer går normalt på pension i en alder af 65!” forklarer han om sin frivillige afgang. 

Carl Sievers ankommer til Sild. Foto © ZDF

Hans efterfølger, Carl Sievers, spilles af Peter Heinrich Brix, en yderst erfaren skuespiller, der har spillet med i et hav af tv-serier og film, bl.a. i den længe-kørende politiserie ’Storbykvarter’ (på tysk, ’Grossstadtrevier’).

”Jeg forsøger at træde i Atzorns fodspor med respekt og glæde. Det handler for mig om, at livagtiggøre den seriøse, meget indelukkede karakter Sievers, som i starten er på grænsen til at være usympatisk. Det er det spændende ved figuren og noget helt nyt for mig,” siger Brix om rollen.

Mange mord på en lille ø

Sild - eller som tyskerne kalder øen, Sylt – som serien foregår på, ligger i vadehavet syd fra Rømø, og er den største ø blandt de såkaldte Nordfrisiske Øer.

Øen er på størrelse med Samsø og huser lidt over 20.000 beboere. Så ligesom i eksempelvis den svenske krimiserie ’Wallander’, der foregår i den lille by Ystad, er der i ’Nord Nord Mord’ uforholdsmæssigt mange mord pr. indbygger på Sild! 

Foto © ZDF

Det rokker dog ikke ved, at serien er skildret både jordnært, realistisk og med en god portion humor. For slet ikke tale om de smukke billeder af hav, strand og klit, der også er med til at give serien en hel særlig stemning.

Sild i virkeligheden

I virkeligheden er Sild et fredeligt sted og en meget populær turistdestination, og hvert år drager tusindvis af tyskere til den smukke ø, hvor man kan bo luksuriøst i et af øens store sommerhusresorter.

Øen er også præget af den helt særlige nordfrisiske kultur. Her kan man bl.a. opleve de særegne nordfrisiske huse, der er tækket med strå eller tagrør.  Der tales, udover tysk, også stadig nordfrisisk-dialekt, der er anerkendt som et officielt sprog i Tyskland, ligesom arven fra Danmark også ses i brugen af enkelte danske ord blandt folkene på øen. 

Foto © ZDF
Øen er med sin beliggenhed blot få meter over havet truet af klimaforandringer. Der bruges derfor årligt 10 millioner euro på at fragte nyt sand til Silds kyster.

Se med


Oplev Sild i hele sin herlighed og gys med, når Sievers skal løse en ny, vanskelig mordsag.

’Nord Nord Mord – Sievers og kvinden fra toget’ sendes på ZDF d. 15. oktober kl. 20:15 med danske undertekster.

Læs mere i vores programanbefaling her.