rtl-logo 31
×
Mathias Mattschke som Professor T. er tilbage med en tredje sæson.

Nye mordgåder til den gal-geniale Professor T.

Skrevet d. 7 marts 2019 af Sebastian Sharif

© Professor T. / ZDF

Er han gal eller genial? Nok lidt af begge dele. Den spydige, men hyperintelligente Professor T. er tilbage i en ny sæson, og det betyder nye mord, der skal opklares. Du kan trygt sætte sig til rette og se med, selvom du ikke har fulgt med tidligere: Hvert enkelt afsnit byder nemlig på en ny spændende mordgåde.

Jasper Thalheim, respektfuldt kaldet Professor T. af sine elever, er både frygtet og beundret. Han underviser i psykologisk kriminologi på Kölns Universitet, og indenfor sit felt er han intet mindre end et geni. Men han elsker også at finde frem til folks svagheder og smide om sig med ondskabsfulde fornærmelser.

Hans intellektuelle overlegenhed står i skarp kontrast til hans OCD, der bl.a. gør, at han stort set altid er iført blå plastikhandsker. Og så forfølges han af indre dæmoner, der stammer helt tilbage fra barndommen.

Foto © ZDF
To af hans tidligere elever, Anneliese Deckert og Daniel Winter, er nu blevet politikommissærer, og de har brug for hjælp fra Professor T. og hans knivskarpe sind til at opklare tilsyneladende uopklarlige forbrydelser. Upåvirket af hans grusomme spydigheder, har de derfor dannet et hold med ham i to sæsoner.

Ny sæson

Da vi forlod Professor T. sidst, var han i færd med at hjælpe sin ærkerival politiinspektør Rabe, der blev anklaget for at have begået et hævnmord. Rabe havde for vane at gøre livet surt for Professor T., men her blev rollerne for en stund byttet om - til Professor T.’s store skadefryd.

En ny sæson betyder naturligvis nye mord, som kun kan løses med hjælp fra Professor T.’s blændende, Sherlock Holmes-agtige intellekt, men det giver også nye anledninger til at neuroserne får frit løb.

Foto © ZDF

I første afsnit af den nye sæson stiller den egenrådige og uovertrufne professor sine studerende en krævende opgave. De skal – rent teoretisk vel at mærke – begå det perfekte mord. Men virkeligheden indhenter teorien, og pludselig står politiet overfor et mord, som kun professor T. kan løse.

Tysk kvalitetskrimi

Serien er et remake af den belgiske serie af samme navn. Men det er alt andet end blot en kopi: Særligt Mathias Mattschke er blevet rost for sin egen fortolkning og legemliggørelse af Professor T., der byder på både sarkastisk humor og skrøbelighed. Mattschke formår at spille professoren, så man selv i al hans kynisme holder af ham.

Selvom der er en gennemgående rød tråd og karakterudvikling i serien, behøver du ikke at have set de foregående sæsoner for at følge med. Hvert af de timelange afsnit byder nemlig på en ny spændende mordgåde, som afsluttes.

Foto © ZDF

Der er med andre ord inden undskyldning for ikke at begynde på - eller fortsat følge med i - denne vaskeægte tyske kvalitetskrimi!

Premiereafsnittet sendes den 8. marts kl. 20:15 på ZDF, og dernæst følger tre nye afsnit de følgende tre fredage. Læs mere om premiereafsnittet i vores programanbefaling her.