rtl-logo 31
×
Logo + billede af Ullevaal Stadion

Omkampen: Kan Norge gentage miraklet fra VM '98?

Skrevet d. 7 juni 2018 af Jeppe Kejser

”Vi er verdens beste!!!!” lød det ud af tv-højtalerne, da nordmændene overkom de brasilianske sambarytmer på grønsværen og avancerede fra gruppespillet til VM i fodbold 1998. Kan Norge slå Brasilien igen 20 år efter miraklet i Marseille? Det får du svar på 9. juni.

Alle nordmænd har et forhold til VM-kampen i Marseille 23. juni 1998 - som en lidt mildere udgave af vores egen EM '92 ekstase. Her vandt Norge nemlig 2-1 over fodbold-stormagten Brasilien efter en sen straffesparksscoring af en iskold Kjetil Rekdal.

Norge var videre til ottendedelsfinalen ved VM, og en hel nation gik bananas i glædesrusen.


Ullevaal Stadion i oslo, hvor slaget skal stå. Foto John Christian Fjellestad / Wikimedia Commons.
Nu er det 20 år siden mirakelsejren, og det norske dagblad Aftenposten har sat sig for at genskabe den magiske aften. Jubilæet markeres med en omkamp mellem Norge og Brasilien på Ullevaal Stadion 9. juni, bare få dage før startskuddet til fodbold-VM i Rusland lyder.

Gamle stjerne funkler på ny

Spillerne fra begge de gamle VM-hold er inviteret til Oslo, hvor bl.a. brasilianske legender som Ronaldo, Rivaldo, Bebeto, Roberto Carlos og Emerson er klar til omkamp. Ligeledes er også de norske VM-helte anført af Kjetil Rekdal, Tore André Flo, Håvard Flo, Frode Grodås og, nå jo, FCK's træner Ståle Solbakken! m.fl.

Varm op til VM i Rusland med en underholdende kamp, hvor brasilianerne har mulighed for at gøre skaden god igen, og nordmændene - med et heppende norsk publikum i ryggen - skal forsøge at gøre det umulige endnu engang.

daværende landstræner Egil 'Drillo' Olsen hyldes en folkehelt i Norge. Han er at finde på trænerbænken d. 9. juni. Foto  © Jarvin / Wikimedia Commons.

Sambamusik og norsk ekstase

Den direkte tv-transmission bliver ganske vist ikke tekstet på dansk, men det er uden betydning med en så underholdende stil, de norske kommentatorer lægger for dagen. Det skal blive spændende at høre, om kommentatorboksen når kogepunktet som i ’98!
 
Inden startfløjten lyder, varmes der op med sambamusik og dansere, så der er ikke tvivl om, det nok skal blive en stor fest.