31
×

Oplev troens mange nuancer på ARD

Skrevet d. 7 juni 2017 af Sebastian Sharif

© ARD

Fra søndag d. 11. juni til lørdag d. 17. har ARD temauge med fokus på troens mange nuancer: Fra sportsudøverens ukuelige tro på egne evner til den religiøses tro på en højere magt - og alt derimellem.  Der er garanti for aha-oplevelser i temaugens lige dele underholdende og informative programmer.

Det første, de fleste tænker på, når man snakker om tro, er religion. Men tro behøver ikke kun at være af religiøs karakter - man kan som bekendt også tro ”på sig selv” eller ”være mistroisk over for noget”.  

På samme måde behøver man ikke at betegne sig selv som værende religiøs for at kunne tro på noget, der er større end en selv.

Det er bl.a. disse mange sider af troen, som ARD nu tager fat på i deres temauge, 'Hvad tror du på'?

En årlig tradition

Temaugen er en del af en fast tradition. Hvert år retter kanalen nemlig opmærksomheden mod et stort aktuelt emne i en hel uge, og i 2016 var temaet således ’Fremtidens arbejde’, hvor der bl.a. blev kigget på robotter og gisnet om fremtidens samfund.

Her får det store emne lov til at fylde store dele af sendefladen, og der tages gerne forskellige genrer, kanaler og medier i brug.

3 gode anbefalinger

Selvom temaugens øjemed er public service og folkelig oplysning, sniger der sig naturligvis også en masse god underholdning ind under paraplyen. Det er altså ikke bare ren oplysning, men derimod neglebidende krimi, rørende drama og intime dokumentarer, der alle med garanti giver stof til eftertanke.

Med et spækket program, er der nok at vælge imellem, men her får du vores bud på 3 gode programmer i ARD’s temauge.

Gerningsstedet: Level X
Hvornår: Søndag d. 11. juni kl. 20:15


© ARD / TATORT: LEVEL X

ARDs trofaste krimiserie Gerningsstedet – på tysk Tatort – er naturligvis repræsenteret i en speciel temauge-udgave.

Afsnittet handler om mordet på Simson, et teenageidol kendt for hans videoer YouTube, hvor han filmer sig selv lave drengestreger live. De to kommissærer Sieland og Gorniak skal derfor ned i verdenen af internetstjerner, og det viser sig at være fyldt med korruption.
Samtidig finder de frem til Emilia, som ikke blot beundrede Simson, men også kendte ham personligt. Hun viser sig at have meget svært ved at håndtere hans død. Er hendes samvittighed mon tynget?

Her ses det også, hvor bredt temaet er slået op, når både den næsten religiøse idoldyrkelse og mødet med døden sættes sammen i en nervepirrende og hektisk krimithriller. Læs mere om dette særafsnit her.

Hvad tror tyskerne? Vold, Fred og Religionerne
Hvornår: Mandag d. 12. juni 23:30


© ARD / WAS GLAUBT DEUTSCHLAND?

I dokumentaren ’Hvad tror tyskerne?’, tager journalisten Steffen König rundt i Tyskland og snakker med tyskere af forskellige religiøse overbevisninger.
Her sætter han især fokus på det desværre tragisk aktuelle emne: Den religiøst-motiverede vold. Hvordan opstår religiøs vold, og hvad mener tyske kristne, jøder, muslimer og buddhister om situationen? Og ikke mindst: Hvordan kan religion være en kilde til fred og tolerance?
Læs mere her.

Åndenød
Hvornår: Onsdag d. 14. juni 20:15

© ARD / ATEMPAUSE
Der skal dog ikke blot bides negle og spidses ører, men også klemmes en tåre, når ARD bringer det hjerteskærende drama ’Åndenød’, som er skrevet specifikt til temaugen. I ’Åndenød’ møder vi forældreparret Ester og Frank, hvis 9-årige søn bliver erklæret hjernedød efter en ulykke på en fodboldbane.

Mens sønnen ligger i respiratoren, må de hver især tackle hændelsen og drøfte hans skæbne – og her kommer troen og det tilhørende følelsesliv rigtigt i spil, når tragedien bliver bearbejdet af familien på meget forskellig vis.

Læs mere om filmen her.

Der er naturligvis et væld af andre programmer med danske undertekster, som du kan opleve under temaugen. Så slå over på ARD mellem d. 11. og 17. juni og bliv klogere på troens væsen.