rtl-logo 31
×
Professor T

Professor T. sæson 4

Skrevet d. 14 maj 2020 af Morten Rohde

© foto: zdf

Spydig, selvsikker og til tider en forbandelse for sine omgivelser. Sådan er Professor T, hovedpersonen i ZDF’s fremragende krimiserie af samme navn. Sæson fire er nu på programmet, og hvis du elsker en god krimi med en syrlig men elskværdig persona i hovedrollen, er der masser af grund til at se med.

Gennem en dørspion bliver en ung kvinde skudt, og det er et rædselsvækkende syn, der møder politiet i lejligheden, hvor kvinden er blevet myrdet.

Se serien, når du vil

Husk, at flere tv-distributører tilbyder onlinestreaming eller catch up-tjenester. Undersøg, om dette gælder din distributør, hvis du vil se eller gense serien fra start til slut.

Lejlighedens faktiske ejer er hovedvidne i en narkosag, og nu frygter både hun og politiets efterforskere, at gerningsmanden ikke fik, hvad han var ude efter og altså stadig har blod på tanden.

Den svære sag kræver et falkeblik, som kun en mand har: Professor T.

Sådan starter sæson fire af serien om den stædige kriminologiprofessor Jasper Thalheim, også kendt som Professor T. af sine studerende på universitetet i Köln.

Foto: ZDF/professor t.
 

En mand med mening og mine

Gennem tre sæsoner har vi lært professoren at kende på godt og ondt, og han er ikke blevet lettere at samarbejde med.

Thalheim lider af OCD, og han nyder ikke, når tingene ikke forløber efter hans hoved.

Ved siden af ordenssansen og den neurotiske vane med at bære blå kirurghandsker overalt er professoren ikke bleg for at vise, hvad han mener om andre og om verden, og serien minder på den måde meget om den anerkendte amerikanske serie ’Lie to me’ med Tim Roth i rollen som ligeledes spydig menneskekender.

Foto: ZDF/professor t.

For Professor T. en mand med indsigt i menneskets mangler og indre kynisme, og ved hjælp af iscenesættelser og ved brug af sin skarpe viden viser Professor T. glædeligt menneskets skyggesider for sine studerende, når han underviser i kriminologi og kriminalpsykologi.

Og når han ikke underviser, lader han sig ikke kue af efterforskernes ideer og politiprocedurer og overfuser gang på gang sine kollegaer hos politiet som konsulent i kriminalsager.

Foto: ZDF/professor t.

I denne sæson fire må politiets efterforskere opspore professoren nær Belgiens kyst, hvor han gemmer sig efter en smædekampagne har tilsmudsket hans person, og da han vender tilbage til Køln som specialist hos politiet, er han ikke ude på at ændre sine praksisser.

En svær karakter veludført

Den neurotiske kriminologiprofessor spilles af Matthias Matschke, der er en mester inden for krimigenren, og som er kendt fra både ’Polizeiruf 110’ (hovedefterforsker Dirk Köhler), ’Tatort’ og fra ’Soko Køln’. 

Uden for Tyskland kan man se ham i en mindre rolle i den tysk-amerikanske komedie ’Grand Budapest Hotel’, og når han ikke er på film eller tv, er det blevet til både teater, radiodrama og en enkelt lydbog, i form af romanen ’Achtsam morden’, for hvilken han fik Den Tyske Lydbogspris i kategorien bedste underholdning.

Matschke er også en mand med forståelse for tonerne og ånden i sproget. 

Foto: ZDF/professor t.

Han er nemlig en mand af mange talenter, og foruden musiske evner som guitarist, violinist og kontrabassist har han et bredt repertoire inden for satire- og sketchserier.

Dette skinner tydeligt igennem, når han spiller den lidt skæve figur Professor T., som Matschke iscenesætter med et væld af de små finesser, der gør en god karakter til en fremragende.

Dette giver også serien en karakter, der på strålende maner balancerer seriøsiteten og professorens absurde persontræk, så serien er både menneskelig og spændingsfyldt.

Popularitet ud over landegrænser

Serien er et belgisk koncept, der både er blevet til fransk version og altså denne tyske version på ZDF.

Den tyske version kan vi på alle måder stå bag, og der er masser af grund til at se med d. 15. maj kl. 20.15, når nyeste afsnit toner frem på din tv-skærm.

Sæson 4 sendes over fire fredage, så der er altså masser af spænding i vente, helt indtil vi rammer første sommermåned.

Følg altid med her på siden for de bedste serier og nye sæsoner, krimi og kærlighed, film og fjernsyn.

Galleri