rtl-logo 31
×
Kriminalkommissær Richard Voss og hans kolleger

Sæsonpremiere på ZDF’s krimisucces ’Den gamle’

Skrevet d. 3 april 2019 af Rikke Heegaard Steen

© ZDF

ZDF’s succesfulde krimiserie ’Den Gamle’ har sæsonpremiere med 9 nye afsnit. Serien er noget af en institution blandt tyske krimiserier: Den blev sendt første gang i foråret 1977, og har kørt lige siden. De utallige afsnit fortæller en hel del om seriens popularitet, både i Tyskland men også i Danmark.

'Den Gamle' - eller 'Der Alte', som den hedder på originalsproget - er et fyrtårn i tysk krimi. Ikke mange tv-serier kan prale af at have lavet over 400 afsnit i over 40 år. Men det er netop tilfældet med ’Der Alte’.

Snart skydes den 48. sæson i gang, og man kan fristes til at spørge, hvad forklaringen er på seriens store succes og lange levetid.

Svaret er simpelt. Forfatterne og producenterne bag serien har aldrig været bange for at ændre på seriens format og lade den følge med tiden. De har inddraget nye karakterer og fortællinger gennem årtierne, men er alligevel formået at blive i den populære ’Der Alte’-ånd. Og den nye sæson fortsætter det klassiske tårnhøje niveau.

FOTO: ZDF

48. sæson

Kriminalkommissær Richard Voss og hans kolleger Annabell Lorenz, Tom Kupfer, Lennard Wandmann og Dr. med. Franziska Sommerfeld bliver endnu en gang konfronteret med spændende mordsager og dramatiske opdagelser.

I den nye sæson vil Voss og hans team afsløre mørke familiehemmeligheder og forgiftede venskaber. De må gentagende gange forsøge at komme til bunds i gådefulde mordsager med mislykkede ægteskaber, dobbeltliv, bortførelser og uægte børn.

I første afsnit af den nye sæson opstår en mystisk sag. Et drab på en journalist har højst sandsynligt tæt forbindelse til drabet på et spædbarn et par måneder tidligere. Barnet er nemlig journalistens eget barnebarn.

Du kan læse mere om premiereafsnittet i vores programguide her.

FOTO: ZDF

Kommissærer gennem tiden

Undervejs i de mange sæsoner har vi fulgt fire forskellige politiinspektører - alle, som seriens navn antyder, gamle i gårde, men også knivskarpe af sind.

Den ikoniske skuespiller Siegfried Lowitz var seriens første hovedrolleindehaver. Han spillede den retskafne og dygtige kriminalkommissær Erwin Köster fra drabsafdelingen i München fra seriens begyndelse i 1977 til 1985.

Efter hele 100 afsnit besluttede seriens forfattere, at der skulle nye kræfter til, men de indså også, at det ikke var muligt at finde en erstatning for Lowitz. Derfor måtte kriminalkommissær Köster lade livet i serien.

Siden har serien skiftet hovedkarakter og kriminalkommissær fire gange. Lowitz’ efterfølger blev Rolf Schimpf i rollen som Leo Kress, og herefter kom Walter Kreye som kriminalkommissær Rolf Herzog.

Senest i 2012 er kriminalkommissæren Richard Voss blevet spillet af den erfarne og mesterlige skuespiller Jan-Gregor Kremp, og det er også ham, som vi skal følge gennem nye og udfordrende mordsager i det nye sæson. Med sin korpulente skikkelse, store grå skæg og tilbagestrøgede hår gør han en overbevisende og autoritetsindgydende figur i rollen.

FOTO: ZDF

De tyske krimiserier

Krimien er en elsket genre i Tyskland. Man kan tilsyneladende ikke få nok af at se politifolk, advokater og retsmedicinere kæmpe for at opklare alverdens kriminelle sager. Her står ’Der Alte’ som en ikonisk ”godfather” inden for krimiserier sammen med serier som ’Tatort’ (’Gerningsstedet’).

I bedste sendetid bliver den tyske grundighed sat på prøve, men også hædret, når der skal løses mordgåder og opklares grusomme forbrydelser.

Se med, når kriminalkommissær Voss, kriminolog Annabell Lorenz og retsmediciner Dr. Sommerfeld løser nye, udfordrende kriminalsager i sæsonpremieren den 5. april kl. 20.15 på ZDF.