31
×

Sommeren på Nabolandskanalerne

Skrevet d. 21 juni 2017 af Sebastian Sharif

© ARD

Sommeren er her og for mange nærmer ferien sig med hastige skridt. Det betyder dog ikke, at der ikke er god tv-underholdning til timerne indendørs. Vi guider dig her igennem en række af de mest interessante sommerprogrammer og ønsker dig god sommer.

I disse dage drosler de fleste arbejdspladser, skoler og institutioner langsomt ned. Slipsene løsnes, ærmerne bliver kortere og bukserne udskiftes med shorts. Det er lige til at bryde ud i ferieklassikeren ’Ferie Ferie Ferie’ fra Far Til Fire!'

Men selv om solbeskinnede terrasser, parker og strande kommer til at lokke i den næste tid, skal der naturligvis også være plads til skyldfri dasen foran flimmerkassen, hvad enten det er midt i siestaen, på en regnfuld dag eller når solen er gået ned.

Nabolandskanalerne stopper i hvert fald ikke med sende masser af god underholdning og interessante programmer. Her kommer vores bud på hvad, du skal se i løbet af sommeren. Der er både lidt til royalisterne, lattermilde krimi-elskere og videnssvampene!

Kronprinsesse Viktoria fylder 40


© SVT
Hvor: SVT og ZDF
Hvornår: Tirsdag d. 11. juli kl. 20:15 & fredag d. 14. juli kl. 20:00

Det er et år fyldt med runde jubilæer i Skandinaviens kongehuse. Senest havde vi herhjemme Dronning Margrethe og Prins Henriks 50-års bryllupsdag, mens Norges regentpar Kong Harald og Dronning Sonja henholdsvis er fyldt og fylder 80 år i år.

Men Sverige er også repræsenteret: Kronprinsesse Viktoria fylder nemlig 40 år d. 14. juli. I den forbindelse bringer SVT et interview med den folkekære tronarving kl. 20:00 på selve hendes runde dag.
 
De lover en usædvanligt åbenhjertet samtale, når Kronprinsesse Viktoria overfor den svenske journalist Claes Elfsberg fortæller om blandt andet sin kamp med anoreksi og angst. Hun fortæller også om lykken ved at få børn og om livet og arbejdet som royal.
 
Interviewet følges op af programmet ”Grattis kronprinsessan”, hvor vært Kalle Moraeus leder et underholdningsshow for at fejre fødselaren på Öland, som det er traditionen.

Hvis din royale trang endnu ikke er stillet, sætter ZDF også fokus på Viktorias fødselsdag med dokumentaren "Kronprinsesse og Superstar – Victoria” som sendes tirsdag d. 11. juli 20:15.
 
Så kast lidt royalt stjernestøv ud over din sommer og dyk ned i Viktorias spændende og begivenhedsrige liv.

Sommerbiograf på ARD: Svinehoved al dente


© ARD / Constantin film
Hvor: ARD
Hvornår: 26. juli kl. 20:15

Fra 3. juli til og med 26. juli sender ARD sommerbiograf med spændende tyske og internationale film hver mandag og onsdag.
 
Særligt anbefalelsesværdigt er den tyske krimikomedie ”Svinehoved al dente”, som sendes d. 26. juli kl. 20:15.
 
Her møder vi landpolitimanden Franz Eberhofer, der har nok at se til, selvom han er lovens lange arm langt ude i den bayerske provins.

Hans on-off kæreste Susi har forladt ham til fordel for en italiener, som hun er flyttet til Garda-søen med for at starte et pizzeria. Alt sammen fordi Franz ikke var klar til at binde sig.
 
Samtidig er en undsluppen morderisk psykopat ved navn Küstner løs, og panikken tager til da Franz’ chef Moratschek finder et blodigt svinehoved i sin seng en aften.

Sommervidenskab om menneskets og klodens fremtid


© ZDF / LESCH UND STEFFENS
Hvor: ZDF
Hvornår: Tirsdag d. 27. juni kl. 22:45 og tirsdag d. 4. juli 22:45 (’Harald Leschs verden’), søndag d. 9. juli kl. 19:30 og søndag d. 23. juli kl. 19:30 (’Den fascinerende klode’), søndag d. 13. august 19:30 (Terra X special om monsterbølger)

 
ZDF sender over sommeren ikke blot et, men hele fem videnskabsprogrammer med de to passionerede videnskabseksperter Harald Lesch og Dirk Steffens, det ene mere interessant end det andet.

Både sammen og hver for sig undersøger de fremtiden og de store sammenhænge i livet på jorden.
 
I ’Harald Leschs verden’, kigger han på fremtiden for menneskeheden - hvordan teknologien er ved at udvikle sig så langt, at vi kan få elektroniske dele bygget ind i vores krop, og hvordan forskning prøver at knække koden til bl.a. genetisk design og evigt liv.

Imens kigger Dirk Steffens i ”Den fascinerende klode” på alt det, der ikke er menneskeskabt – naturen på jorden. Han tager til Sri Lanka, hvor der lever 20 gange så mange dyrearter pr. areal som i Brasilien, og Grønland, hvor isen så småt er ved at smelte – og hvor der dybt under isen gemmer sig noget, der kan ændrer jordens fremtid.

Sidst men ikke mindst går de to sammen om at undersøge et voldsomt naturfænomen: Monsterbølger. De tager på en rejse rundt i verden, også til steder, hvor man ikke ville forvente at høre om tsunamier.
 
Vi håber, at vores anbefalinger falder i god jord, og vi ønsker jer her fra Nabolandskanalerne en rigtig god sommer!