31
×

Sommertips: Norge tilhører naturen

Skrevet d. 30 juni 2017 af Jeppe Kejser

© Ivan Bertona

Er græsset grønnere på den anden side? Slet ikke – ej heller når det kommer til feriedestinationer. Nabolandskanalerne giver dig gode råd til, hvordan du får det bedste ud af mulighederne, der ligger lige foran snuden på dig.
 
Stejle bjerge og dybe fjorde, grønne dale og løvskove, iskold tundra, fjelde og vildmark og spektakulære kystlinjer: Norge tilhører naturen!

©️ Philipp Lublasser

Rafting – adrenalinkick i Norge

Det er langt fra kun i vinterhalvåret, Norge har noget at byde på. Om sommeren kan den norske natur blandt andet opleves på helt tæt hold ved at tage en raftingtur ned ad de kraftige elve, der løber gennem landet.

Rafting er en unik mulighed for at opleve naturens kræfter på egen krop og samtidig se landskabet fra en ny vinkel, mens adrenalinen pumper i dine årer. Du kan vælge mellem intense ture, hvor du virkelig får lov til at kæmpe med elvenes brusende kræfter, eller du kan vælge en familietur, der fører dig ned ad elvens roligere strækninger.


©️ Sjoa Rafting
Når du rafter, afprøver du dine egne kræfter, og du skal samtidig samarbejde med alle ombord i gummibåden. Normalt er man 6 til 8 personer i en 'raft', inklusive enguide, og turens sværhedsgrad bestemmes af deltagernes alder og fysiske formåen.

Hvis du tager på en organiseret tur gennem et raftingbureau, kan du være sikker på, at sikkerheden er helt i top. Du bør altid sørge for, at du kun rafter med en erfaren guide. Alt det nødvendige udstyr bør være inkluderet i turprisen, og hjelm, våddragt og redningsvest indgår i den obligatoriske beklædning. Det er en god ide at medbringe varmt undertøj, sweater og tykke uldne sokker, så du hurtigt kan få varmen tilbage på land.

Sjoa
– én af Europas bedste raftingelve

Blandt mange af de gode raftingsteder i Norge, kan Sjoa-rafting anbefales. Det ligger i Oppland, midt imellem Jotunheimen Nationalpark og Rondane Nationalpark. Sjoa-elven er en af Europas bedste raftingelve, og i området er det også muligt at prøve gletsjervandring, klatring, grotteture, paintball, femkamp, ridning og kajak. På en raftingtur oplever du naturen på dens egne præmisser, på elven og i fjeldene er ingen dage ens - temperaturer, nedbør, sol og vind skifter fra dag til dag og fra årstid til årstid. Rammerne er derfor lagt for autentiske og unikke oplevelser.

Galleri