31
×

Sov du lille: Ny krimiroman fra garvet svensk forfatter-ægtepar

Skrevet d. 15 marts 2017 af Sebastian Sharif

© Rosinante / Foto: Bogcover + Cilla og Rolf Börjlind

Ægteparret Cilla og Rolf Börjlind er blandt Sveriges mest erfarne manuskriptforfattere med et utal af især krimi-TV-serier og -film bag sig, både individuelt og sammen. De er bl.a. manuskriptforfattere til tv-serien ’Beck’.

Siden 2012 har de også givet sig i kast med at skrive krimiromaner, og det er indtil videre blevet til fire bøger i ’Springfloden’-serien, som også er blevet lavet til en TV-serie – en serie, vi har fulgt og dækket grundigt her på Nabolandskanalerne, og som for nyligt fik premiere på dansk TV på DR2.


©SVT / Foto: Cilla & Rolf Börjlind med Julia Ragnarsson og Kjell Bergqvist fra 'Springfloden' tv-serien i baggrunden
I serien følger vi det umage makkerpar, den unge politistuderende Olivia Rønning og den garvede forhenværende politimand Tom Stilton, der går sammen om at løse komplekse mordgåder. Seneste i rækken er den netop udgivne ’Sov du lille’, som kredser om meget aktuelle problemstillinger og naturligvis har en spændende krimisag i centrum.

Krimi i flygtningekrisens tid

’Sov du lille’ udspiller sig i 2015, da flygtningekrisen rammer Europa. Her følger vi først en uledsaget nigeriansk pige ved navn Folami, der med hjælp fra en hjemløs kvinde flygter til de skånske skove. Men et fremmedfjendsk lokalsamfund truer med vold.

Samtidig er Tom Stilton sammen med Olivia Rönning besat af en makaber mordsag, hvor en ung mand er blevet fundet begravet i Småland. Sagen viser sig at trække tråde til den rumænske underverden, men også til Folami, da det går op for Tom, at hun og den afdøde dreng bærer identiske smykker.