31
×

Spændingsfyldte krimidage i Horsens

Skrevet d. 29 marts 2017 af Mette Børch

© Foto: DR / Anne Sofie Elkjær Hemdorff

Forårets ankomst betyder, at det igen er tid til den populære krimimesse i Horsens, som denne gang løber af stablen den 1. og 2. april 2017. Her kan du opleve en perlerække af spændende forfattere og folk fra den litterære branche. Fængslet i Horsens danner igen, i bedste krimistil, rammerne for messen, og årets tema er én af de syv dødsyndere, nemlig grådighed.

Årets messe byder på masser af gode oplevelser, og programmet er fyldt til bristepunktet med spændende interviews, foredrag og debatter med både danske og udenlandske forfattere. Men det er ikke kun forfattere, der kan opleves. På de mange scener kan man også møde forskere, historikere, politifolk og retsmedicinere, der fortæller om deres arbejde, som ofte forbindes med krimigenren.

Krimimessen skydes i gang lørdag den 1. april, hvor Leif Davidsen holder åbningstalen. Leif Davidsen har været med siden den første messe, hvor der kun var fem forfattere på programmet. Meget har dog ændret sig siden, og i år besøger ikke mindre end 200 forfattere, foredragsholdere og debattører fængslet i Horsens.

© Foto: Horsens Fængsel

Nordeuropas største krimimesse

Siden 2007 har Krimimessen haft vokseværk og været trækplaster for en række helt store forfattere fra hele verden. Årets program er det største, der hidtil har været præsenteret, og messen kan bryste sig med besøg fra hele ni forskellige lande.
Messen udvides hvert år med nye tiltag, og som noget nyt, kan børn og barnlige sjæle opleve en af årets hovedattraktioner – nemlig en såkaldt mystery trail, ”Straffeanstalten”, som er en interaktiv forbryderjagt. 

Nabolandskanalerne anbefaler

En lang række af prominente forfattere fra vores nabolande lægger igen i år vejen forbi Horsens – det er især Sverige og Norge, men også Tyskland er repræsenteret. Vi har i den anledning lavet et par anbefalinger, hvis man skulle være så heldig at deltage i messen. Men selv hvis man ikke er i stand til det, anbefaler vi på det kraftigste at give sig i kast med deres bøger!

Malin Persson Giolito fra Sverige har skrevet ’Størst af alt’, som er kåret til årets svenske krimi 2016. Dermed er Giolito også indstillet til Glasnøglen, der er en fornem, skandinavisk krimilitteraturpris.
Oplev Giolito fortælle om romanen ’Størst af alt’, som er en hårdkogt retssalsthriller, der sætter fokus på skyld, straf, ansvar og forsoning.

Gard Sveen fra Norge gæster også Horsens med sin tredje bog ’Blod i dans’ i serien om politimanden Tommy Bergmann. Sveens debutroman, og den første bog i serien om Bergmann, indbragte ham den fornemme Glasnøgle i 2014.
På Krimimessen fortæller Sveen om tiden efter Glasnøglen og om sin nyeste roman ’Blod i dans’.

Nele Neuhaus fra Tyskland har skrevet bogen ’Snehvide skal dø’, der handler om de to politibetjente Pia Kirchhoff og Oliver von Bodenstein, som skal opklare to teenagepigers mystiske forsvinden.
Neuhaus er af anmeldere blevet sammenlignet med den canadiske krimiforfatter Peter Robinson. Neuhaus er et stærkt bud på en tysk forfatter, vi i de kommende år skal holde godt øje med.

© Foto: krimimessen 2013

Program:

Hvis du vil opleve forfatterne helt tæt på, kan du se dem følgende dage: 
Malin Persson Giolito kan opleves lørdag den 1. april kl. 13.40 – 14 på Rød Scene og søndag den 2. april kl. 10.40 – 11.00 i Gymnastiksalen
Gard Sveen kan opleves lørdag den 1. april kl. 14.15 – 15.00 i Trykkeriet og den 2. april kl. 11.25 – 11.50 i Gymnastiksalen
Nele Neuhaus kan du møde på stand 32 hos People’sPress.