rtl-logo 31
×
Carmen Nebel, Musik, talkshow, schlager, pop, tv

Velkommen til afslutningen

Skrevet d. 10 marts 2021 af Morten Rohde

© FOTO: ZDF/VELKOMMEN HOS CARMEN NEBEL

Efter 18 år med 'Velkommen hos Carmen Nebel' har ZDF og værten meldt ud, at det bliver sidste gang, det store musik- og talkshow løber af stablen. Den 64-årige leipzigenser er dog ikke helt færdig med at være programvært endnu.

Lørdag d. 13. marts sendes det allersidste show i rækken ’Velkommen hos Carmen Nebel’.

I år 18 har man kunnet opleve den talkshow-inspirerede musikfest med Carmen Nebel som vært, men efter 83 shows stopper seersuccessen, mens den fortsat er på toppen.

Det sidste show bliver altså et punktum for en lang historie om et show i udvikling, men er heldigvis ikke det sidste, vi hører fra Carmen Nebel.

Ballet, gothmusik og schlagerstjerner

'Velkommen hos Camen Nebel' løb første gang over skærmen i 2004.

Her optrådte blandt andet André Rieu, Hansi Hinterseer og DJ Ötzi, mens David Hasselhoff og Roger Whittaker var at finde blandt de inviterede gærster.

I de tidlige år var en mindre balletopsætning altid at finde til showene, der i starten løb af stablen op til syv gange om året.

FOTO: ZDF/VELKOMMEN HOS CARMEN NEBEL

Også mere alternative musikindslag var der plads til i programmet, blandt andet i form af gothbandet Unheiligs optrædener i 2010 og 2012.

Senere nedjusterede man frekvensen og lod blandt andet balletten vige for andre initiativer. Showet fik en mere ensartet profil og blev opsat tre gange om året mod de tidligere seks-syv gange årligt. Men den stærke produktion båret af store musikindslag lod man blive.

Det allersidste show

Nebels shows er derfor stadig kendt for godt humør, musiske optrædener og for reportager og indslag, der fortæller rørende historier om mennesker, der har kæmpet mod sygdomme eller lagt kræfter i velgørende aktiviteter.

Derfor kan vi også i år forvente et tætpakket program, der både indeholder svingende rytmer, lattervækkende indslag og bevægende fortællinger om liv og livsstile.

Blandt de musiske indslag kan vi se frem til at opleve blandt andet Maite Kelly, Howard Carpendale og Andy Borg, der alle er kendte ansigter på den tyske schlagerscene og til Nebels shows.

De to sidstnævnte er storfavoritter og har henholdsvis 13 og 14 tidligere optrædener bag sig i ’Velkommen hos Carmen Nebel’-regi.

 
Vil du vide mere? Læs også Historien om Tysklands omstridte schlagerkultur.
 
 
Det 83. og dermed allersidste show skulle have løbet af stablen allerede i slutningen af 2020, men på grund af coronasituationen valgte man at udskyde det til marts 2021.

Lørdagens show bliver fortsat uden publikum, men der skal nok blive festet og knebet en tåre oven på de 18 forgange års flotte indsats fra Carmen Nebel og teamet bag arrangementet.

Farvel eller på gensyn?

Nebel er da heller ingen ung dame længere, men det betyder nu ikke, at det er helt slut med at opleve hende præsentere diverse shows på ZDF.

Kvinden, der startede sin tv-karriere i Østtyskland i 1979, og som også har været vært på både ARD-programmer og på det tyske melodigrandprix, har nemlig stadig kontrakt med ZDF på at lave sine juleshows i form af blandt andet 'De smukkeste julesange' indtil i hvert fald 2023.

Derfor er det ikke et endegyldigt farvel, men blot et farvel til selve konceptet ’Velkommen hos Carmen Nebel.

FOTO: ZDF/VELKOMMEN HOS CARMEN NEBEL

Se derfor med d. 13. marts kl. 20.15 på ZDF, hvis du ikke skal gå glip af et stykke tysk tv-historie.

Vi gør opmærksom på, at udsendelsen er live, og derfor sendes uden danske undertekster.