Vinteridyl i tre aktuelle tv-serier

Dramatiske hændelser og flotte vinterlandskaber med 'Bjerglægen', Lars Monsen og 'Redningshundene'.

Skrevet d. 13 januar 2022 af Morten Rohde

Monsen, Martin Gruber og menneskets bedste ven: Der er vinter-tv i sigte på NabolandsKanalerne. Tre premierer i den kommende uge byder på vinterstemning og naturskønne billeder sammen med lykkelige historier og dramatiske begivenheder. Se redningshunde i aktion, lær overlevelsesteknikker med Monsen i Finnmark, og få et gensyn med bjerglægen over dem alle, Martin Gruber.

Redningshundene i aktion

Når politiet slår alarm, rykker de frivillige og deres redningshunde ud for at lede efter de forsvundne personer.

I NRK-dokumentaren ’Redningshundene’ følger vi hunde og deres ejere i redningsaktioner, hvor det ofte gælder om liv og død for de nødstedte.

Dokumentaren viser, hvor vigtigt samspillet mellem hund og ejer er, og hvordan vi har meget at takke vores firbenede venner for.

’Redningshundene’ er også en serie, der viser mange sider af den norske natur, og derfor er det ikke bare værd at se med torsdage kl. 20.00 på NRK for aktionernes skyld, men også for at komme på en rejse til de fine norske egne.

nye serier denne vinter, 2022, nrk, zdf, norsk tv, tysk tv i aften© NRK/Redningshundene

'Bjerglægen' - en ny sæson

Mere vinteridyl er der at hente i den nye sæson af ZDF’s ’Bjerglægen’, der som vanligt indledes med en sneklædt special, inden sæsonen rykker til sine vanter sommerlige rammer.

I vinterafsnittet med det urovarslende navn ’Kold stilhed’ dukker en tilsyneladende stum pige op foran den vinterhytte, hvor bjerglægen Martin Gruber og hans bror Hans har taget ophold.

Selv om pigen ikke siger et ord, bliver de to hurtigt klar over, at de må følge efter hende til det, der skal vise sig at blive starten på en redningsaktion.

De tyrolske bjerge er snedækkede, og Gruber må hoppe i skiene for at redde dagen.

Se ’Bjerglægen’ vinterspecial torsdag d. 13. januar kl. 20.15 på ZDF for en god gang snetungt drama, og følg den fulde sæson de kommende syv torsdage. Find også serien tilgængelig som streaming hos flere tv-udbydere.

nye serier denne vinter, 2022, nrk, zdf, norsk tv, tysk tv i aften© ZDF/Bjerglægen

Monsen tilbage i vildmarken

Outdoor-action finder du i ’Monsen, Monsen og Mattis’, hvor survivorman Lars Monsen igen har inviteret sin bror Jan og den fælles kammerat Mattis med til Finnmark, hvor de skal krydse det norske land på en 400 km lang løjpe.

Med sig har de 24 slædehunde og udstyr til isfiskning i de frosne vande.

Turen starter i marts, hvor forholdene er bedst til isfiskeriet, og i løbet af turen bevæger de sig snart gennem flere forskellige landskaber.

Se de to afsnit af ’Monsen, Monsen og Mattis’, der sendes over to søndage kl. 21.10 fra d. 16. januar. Find også serien tilgængelig som streaming hos flere tv-udbydere.

nye serier denne vinter, 2022, nrk, zdf, norsk tv, tysk tv i aften© NRK/Monsen, Monsen og Mattis

Vintertid er tv-tid

Glæd dig til en vintersæson på NabolandsKanalerne, der byder på is, sne og natur foruden varme øjeblikke, stærkt drama og en hel håndfuld nye store serier.

Følg med her på siden, hvor vi løbende præsenterer de nyeste produktioner fra vores nabolande.

Find alle ugens aktuelle programmer i tv-guiden.

på nabolandskanalerne lige nu