’Babylon Berlin’ er den dyreste ikke-engelsksprogede serie nogensinde

Bag om første sæson af den populære – og dyre – serie.

Skrevet d. 1 oktober 2018 af Sebastian Sharif

Med et budget på 300 millioner er ’Babylon Berlin’ den dyreste ikke-engelsksprogede serie produceret nogensinde. Det afspejler sig i kvaliteten: Den er både blev kaldt uhyggeligt autentisk og en af de bedste tyske serier nogensinde. Bliv klogere på serien, der ramte ARD’s sendeflade i september 2018.

Det store historiske krimidrama ’Babylon Berlin’ er ikke bare en hvilken som helst fjernsynsudsendelse.

Serien er baseret på Volker Kutschers bestseller-romanserie om kriminalassistent Gereon Rath, som udspiller sig i Berlin i første halvdel af det 20. århundrede.

Babylon berlin, dyreste serie, ard, tysk tv© ARD

Serien er den dyreste ikke-engelsksprogede serie nogensinde produceret med et budget på 300 millioner.

Det astronomiske budget har givet pote: Serien har allerede gået sin sejrsgang verden over og er blevet kaldt en af de bedste tyske tv-serier nogensinde.

Weimar-republikken i opbrud

Berlin i foråret 1929: En by i opbrud. Økonomien, kulturen, politik og den kriminelle underverden - alting er under omfattende forandring.

Spekulation og inflation tærer hårdt på fundamentet af den stadig unge Weimar Republik. Voksende fattigdom og arbejdsløshed over alt står i stærk kontrast til overfloden i Berlins natteliv, der sprudler af kreativ energi.

Babylon berlin, dyreste serie, ard, tysk tv© ARD

Vi møder Gereon Rath, en ung kriminalassistent fra Köln, som bliver overført til Berlin for at efterforske en kriminalsag; en sag, der involverer en pornoring, som den berlinske mafia står bag.

Det ligner umiddelbart en almindelig afpresningssag, men det viser sig hurtigt, at skandalen stikkere dybere end som så. Sagen kommer til at ændre livet for Gereon og hans nærmeste.

Babylon berlin, dyreste serie, ard, tysk tv© ARD

Sammen med stenografen Charlotte Ritter og sin partner Bruno Wolter, dykker Gereon ned i en underverden af korruption, stoffer og våbenhandel, hvor man ikke kan vide sig sikker på, hvem der er ven, og hvem der er fjende.

 

’Babylon Berlin’ sæson 1 sendt 2017. NabolandsKanalerne er din tv-guide til store film og serier fra Danmarks nabolande.

drama lige nu