Bonusfamilien sæson 4

Komediefamilien vender tilbage med flere hidsigt genkendelige hverdagsproblemer.

Skrevet d. 20 oktober 2021 af Morten Rohde

'Bonusfamilien' er SVT's dramaserie, der på genkendelig maner iscenesætter farcerne og de evindelige irritationsmomenter i det moderne familieliv. Serien er tilbage med en ny sæson, hvor sammenhængskraften i Lisa og Patriks sammenbragte familie bliver sat på prøve.

’Bonusfamilien’ er en komedieserie om de små kampe og intriger, som mange moderne familier kan nikke genkendende til.

Vi følger Lisa og Patrik, der har fundet sammen efter at være kommet ud af tidligere forhold. Patrik har en søn fra sit tidligere forhold med sin eks Katja, og Lisa har ligeledes både en søn og en datter med fra et forhold med sin eksmand Martin.

Katja og Martin rumsterer naturligvis stadig meget i Patrik og Lisas liv, og vi følger sideløbende, hvordan alle fires liv udvikler sig på både godt og ondt.

Selv om du ikke har været med fra starten, kan du udmærket hoppe med på den nye sæson og besøge den moderne storfamilie med alt, hvad der hører med af bonusjuleaftener og bonussvigerforældre – yikes!

Bonusfamilien sæson 4, ny sæson 2021, svt, tv i aften, dramaserie, streaming© SVT/Bonusfamilien

Serien der gik internationalt

SVT skabte serien i 2017, og populariteten var enorm i Sverige. Blandt andet blev figuren Patrik spillet af Erik ’Jerka’ Johansson så populær, at manden bag er blevet kendt som hele Sveriges bonusfar. En rolle, han fik lov at udleve til fulde i 2019-serien ’En perfekt forældrer’, der behandlede det virkelige livs spørgsmål om den svære forældrerolle.

’Bonusfamilien’ vandt den svenske tv-pris Kristallen i 2017 for bedste fjernsynsdrama og blev nomineret til samme i 2019.

Opmærksomhed fik serien også fra udlandet, hvor bl.a. ARD købte rettighederne til at lave en tysk udgave, og i 2019 var ’Bonusfamilie’ på Das Erste en realitet. Tyskerne har dog indtil videre måttet nøjes med en enkelt sæson.

Den svenske udgave derimod er altså aktuel med en ny sæson.

Hvad er nyt i sæson 4?

I fjerde sæson kæmper Lisa og Patrik fortsat med det moderne familieliv.

Deres fælles søn Buster, der har Downs syndrom, er nu blevet to år, og han kræver ganske meget opmærksomhed fra dem begge.

Deres sønner fra tidligere forhold, Eddie og William, er nu blevet teenagere og volder ligeledes problemer på hver deres måde både for Patrik og Lisa og for ekserne Katja og Martin.

Patrick på en legeplads i Bonusfamilien sæson 4Patrik med sønnen Buster. © SVT/Bonusfamilien

I den nye sæson skal vi se, hvordan Patrick ender med at blive hjemmegående far, samtidig med at Lisas eks pludselig står uden tag over hovedet.

Det ligger også i kortene, at en splid mellem Patrik og Lisa truer med at komme imellem dem.

Se den først på SVT

Hvordan det skal gå den moderne svenske familie, kan du se fra d. 25. oktober på SVT kl. 21.00.

Har du en tv-udbyder, der tilbyder streaming eller catch-up-funktioner, kan du ligeledes følge ’Bonusfamilien’ i on demand-universet, når det passer dig.

 

NabolandsKanalerne er din guide til store film og serier fra Danmarks nabolande. Find alle aftenens aktuelle tv-programmer i tv-guiden.

Svensk tv lige nu