En ny sæson af 'Bjerglægen'

En ny sæson får premiere i januar 2022, men allerede i oktober kan du få et gensyn med serien på ZDF.

Skrevet d. 6 oktober 2021 af Morten Rohde

'Bjerglægen' er inden længe aktuel med en ny sæson. Serien, der er anden filmatisering af romanserien af samme navn, vender tilbage i 2022, hvor en tilsyneladende stum pige får alvorligt brug for Martin Grubers hjælp.

I oktober 1992 startede en ny tysk dramaserie på den Bayern-baserede tv-kanal SAT.1. ’Der Bergdoktor’ hed den, og den blev en så stor succes, og der blev lavet i alt 96 episoder fordelt over seks sæsoner, indtil produktionen blev indstillet i 1997.

I sine fem års levetid var ’Der Bergdoktor’ med sine karismatiske fortællinger om lægen Thomas Burgner og hans hverdag i de tyrolske bjerge blevet ganske populære.

Derfor blev det også et glædeligt gensyn, da ZDF i 2008 kunne præsentere deres genindspilning af dramaklassikeren, og den nye ’Der Bergdoktor’, ’Bjerglægen’, blev hurtigt et lige så stort tilløbsstykke som originalen.

bjerglægen, dramaserie, zdf, tysk tv, ny sæson 2022© ZDF/Bjerglægen

Serien, der sendes med danske undertekster, når man slår over på ZDF fra Danmark, kører stadig den dag i dag og er tilbage med en ny sæson i starten af 2022.

En ny bjerglæge?

ZDF-udgaven foregår akkurat som originalen i de tyrolske bjerge i Østrig, men bjerglægen hedder nu ikke længere Thomas Burgner, men Martin Gruber.

Faktisk er både SAT.1-udgaven og ZDF-udgaven løst baseret på en romanserie af samme navn skrevet af bl.a. Uwe Helmut Grawe.

I romanserien hedder hovedpersonen Martin Burger, så som det kan fornemmes på hovedpersonens fulde navn, har begge filmatiserede udgaver altså både ladet sig inspirere og ladet sig friste til at ændre lidt i det oprindelige format – ZDF-serien i lidt højere grad end SAT.1’s forløber.

I vore dages ZDF-udgave møder vi første gang læge Martin Gruber, da han rejser fra sin bopæl i New York for at besøge sin mor på hjemstavnen i Tyrol.

En tragedie er dog indtruffet. Gruber ankommer til nyheden om, at hans bror Hans' kone netop er død i en bilulykke, og at den 11-årige datter Lilli, som Hans og hans kone har opfostret, i virkeligheden er Martins.

På trods spliden, nyheden skaber mellem de to brødre, beslutter Martin og Hans, at de begge bør være der for Lilli.

Martin fravælger derfor livet i New York til fordel for et tilbud om at overtage sin gamle læremesters lægepraksis i bjergene

Resten er, som man siger, historie.

bjerglægen, dramaserie, zdf, tysk tv, ny sæson 2022Gruber med sin nu voksne datter Flora. © ZDF/Bjerglægen

Ny sæson af 'Bjerglægen' kommer i 2022

Serien er nu nået til sin 15. sæson, som får premiere i januar 2022 på ZDF.

I den nye sæson er Gruber kommet på den anden side af tabet af sin nære ven i sæson 14. Ikke desto mindre står han snart igen midt i flere dramatiske hændelser, da en tilsyneladende stum pige har brug for hans hjælp.

En dag står en lille pige foran den bjerghytte, hvor Martin og Hans har indlogeret sig for et par dage. Hun er tilsyneladende stum, men giver tydeligt udtryk for, at de to brødre skal følge med hende.

Pigen leder dem til den unge kvinde Nina, der er kommet til skade, og brødrene sætter en redningsaktion i gang med det samme.

Mens Nina er i behandling på klinikken, tager Martin sig af pigen Flora. Fra hendes mor, Viktoria, lærer han, at Flora lider af selektiv mutisme og derfor kun taler med sin mor og bedstefar.

Viktoria og Nina, som nyligt er kommet til byen for at arbejde på en skiskole, virker dog til at have et anstrengt forhold til hinanden, og Gruber begynder at mistænke, at der er mere i Ninas ulykke end som først antaget.

bjerglægen, dramaserie, zdf, tysk tv, ny sæson 2022© ZDF/Bjerglægen

Se 'Bjerglægen' med NabolandsKanalerne

Vi melder en premieredato ud for den nye sæson af ’Bjerglægen’, så snart ZDF kommer med nyt om januars udsendelser.

Kan du ikke vente så længe, kan du heldigvis se eller gense hele sæson 12 fra 2019, der genudsendes lørdage kl. 19.25 på ZDF med første episode d. 9. oktober.

Følg med her på siden for at være først til nyheder om nye sæsoner, serier og tv-oplevelser på NabolandsKanalerne.

 

NabolandsKanalerne er din guide til store film og serier fra Danmarks nabolande. Se alle ugens aktuelle programmer med danske undertekster i tv-guiden.

Tysk tv lige nu

Med danske undertekster