Ny sæson af Bjerglægen 2024

Martin Gruber og familien er tilbage på ZDF i januar 2024. Her er, hvad vi kan forvente at få svar på i den nye sæson.

Skrevet d. 22 december 2023 af Morten Rohde

Se traileren:

Det blev en klippehænger, en noget dramatisk afslutning, da sidste episode af 16. sæsons 'Bjerglægen' rullede over skærmen.

Med de to brødre Hans og Martin knap på talefod lå det i kortene, at Martin var på vej bort fra familien og livet i Ellmau via fly til New York. Tilsyneladende blev Martins planer dog forpurret af nyheden om han og Hans' mor, Elisabeths, indlæggelse.

Hvad der sidenhen skete, har indtil nu ligget i det uvisse. De løse ender skulle vi dog gerne få svar på, når 'Bjerglægen' vender tilbage med en 17. sæson 4. januar 2024 kl 20.15 på ZDF.

Her er, hvad vi ved om de første par episoder i den kommende sæson.

Fire personer foran en sygeseng. Fra ny sæson af ZDF's Bjerglægen 2024Hans, Martin og Lilli om Lisbeth i sygesengen. ©ZDF/Bjerglægen

Sådan skal det gå familien Gruber i den nye sæson

I første episode skal det vise, sig, at "Lisbeth" er kommet på benene igen efter sit kollaps. Ikke desto mindre nægter hun at have hverken Hans eller Martin involveret i sit helbred – hvilket er årsag til nogen bekymring for de to lægekyndige brødre.

En rysten på Lisbeths højre hånd synes ikke at være i bedring, og senere skal familien da også få indsigt i, hvad der er op og ned med morens helbred.

Samtidig er familiemiljøet på vaklende grund af flere årsager. Martin, der ikke længere bor på Gruberhof, tilbyder forsøgende at tilbyde at hjælpe sin bror med driften af gården, men deres relation er stadig mærket af fortidens hændelser.

Hos Pflüger-familien er der problemer med banken, og Lillis bedstefar, Rolf Pflüger, står foran trusler om svindel i forbindelse med sit forsøg på at købe sig ind i Grubermilch.

To mænd og en pige på en gård. Fra y sæson af ZDF's Bjerglægen 2024I første episode af den nye sæson bliver pigen Emmis mor indlagt. Så hvem skal passe hende? ©ZDF/Bjerglægen

Premiere på ny sæson af Bjerglægen 2024

Følg den nye sæson af 'Bjerglægen' fra 4. januar kl. 20.15 på ZDF.

Første afsnit giver de første par svar på, hvad der skete efter seneste sæsons dramatiske afslutning, foruden en fortælling om beslutning, der kræver mere end lægelige kompetencer.

Da patienten Branka Neumann bliver tilset efter en færdselsulykke, skal det snart vise sig, at en indlæggelse bliver nødvendig, og dette skaber et nyt problem. For hvem skal så passe Brankas datter, Emmi?

Følg den nye sæson torsdage på ZDF, og husk, at serien kan findes i catch-up efter endt udsendelse hos alle distributører, og at flere tv-udbydere derudover tilbyder streaming af hele sæsonen og evt. tidligere sæsoner i op til 90 dage, efter sidste afsnit har været sendt.

LÆS MERE: SÅDAN SER DU NABOLANDSKANALERNE

Lige nu på tysk tv