Nyt afsnit af Vadehavsmordene

Grumme forbrydelser finder sted i Ribe og tyske skuespillere er tilbage i danske uniformer.

Skrevet d. 23 maj 2022 af Morten Rohde

Produktionen af en tysksproget krimifilm, der portrætterer danske betjente i Ribe, viste sig at være en publikumssucces for ARD. Filmskaberne har derfor været tilbage i vadehavsbyen for at indspille en ny film i føljetonen 'Der Dänemark-krimi'.

I november 2020 meldte JydskeVestkysten, at flere gader i Ribe by ville være lukket for trafik.

Årsagen var ikke, som man måske kunne anledes til at tro fra scenerne, der senere skulle udspille sig i den gamle vadehavsby, at en forbrydelse var sket.

Byens gader var derimod lukket, fordi et filmhold var i byen for at indspille en pilotepisode til en mulig ny krimiserie.

I seriens fiktive univers, ikke desto mindre, var en forbrydelse selvsagt hændt. En kvinde var blevet bortført af en formodet seriemorder, og en uerfaren politikvinde skulle ende med næsten at lade kvindens eneste chance for at undslippe døden passere.

Men selv om krimisagen udspillede sig nær det danske vadehav, var hverken offer, pårørende eller politiet i scenerne danske, og det selv om betjentene var i danske uniformer og havde indkvarteret sig på byens gamle rådhus.

Filmholdet var nemlig det tyske Icon Media, der for ARD var ved at skabe en mulig ny føljeton af krimifilm, der skulle foregå i Danmark – om end med tysk dialog og tyske skuespillere.

Pilotepisoden blev sendt på ARD i oktober 2021 og endte med at blive en succes blandt både tyske og danske seere. Derfor vendte det tyske filmhold tilbage til byen i april 2022 og fik sidste skud i kassen til den næste film i føljetonen ’Der Dänemark-krimi’, der på dansk har fået titlen ’Vadehavsmordene’.

En københavnsk kriminel søger hævn

Med 6,65 millioner tyske seere og en markedsandel for det tyske tv-marked på 23,2 % for første film i serien er det ikke kun herhjemme i Danmark, at vi ser frem til denne næste film i rækken, der formodes at få premiere på ARD senest i foråret 2023.

Tyskerne var tilsyneladende vilde med det dystre univers, som 'Der Dänemark-krimi' portrætterer på de vide landskaber under den åbne himmel i det sydvestlige Danmark.

Filmserien ser da også ud til fortsat at spille på det, tyskerne ved og kender om Danmark.

I den nye film bliver Ribe-betjentene Ida og Magnus nemlig kaldt til et gerningssted, hvor et lig er blevet fundet, dræbt med to pile, der emmer af vikingestil.

Den døde er Horik, søn til Kort Holm, en kriminel fra København, hvilket leder politiet til at tro, at Holm muligvis allerede er ved at planlægge en hævn over sin søns morder.

Mens drabsafdelingen indleder deres efterforskning, er især Magnus i allerhøjeste alarmberedskab. På gerningsstedet finder han nemlig indicier, der peger på, at hans egen nevø Bjarne kunne stå bag mordet.

Bjarne har tidligere udvist adfærdsproblemer og arbejder ydermere på det vikingemuseum, hvor pilene, der er brugt til at dræbe Horik, med al sandsynlighed stammer fra.

Magnus og Ida må derfor hurtigst muligt finde nevøen, der er på flugt, før Holm gør.

Følg 'Vadehavsmordene' på NabolandsKanalerne

Den nye film i serien ’Vadehavsmordene’ får premiere på ARD enten senere på året eller til foråret 2023 og bliver sendt med danske undertekster, når du ser med fra Danmark.

behind the scenes på vadehavsmordene, der Dänemark-krimi på ARDEn væltet bil tyder på at den nye film i serien bliver en actionfyldt affære. © ARD/Der Dänemark-krimi (bag kulissen)

Du finder sendetidspunktet her på siden, når ARD offentliggør premieredatoen.

Find vores anbefalinger til tyske krimier denne uge lige her, og se tv-guiden for alle denne uges aktuelle programmer på NabolandsKanalerne.

krimi lige nu