Privatlivets advokater

'Legal Affairs' er ARD's nye serie om det farlige forhold mellem hemmelighed og offentlighed.

Skrevet d. 9 december 2021 af Morten Rohde

"Privat var i går". Se traileren til 'Legal Affairs'.

'Legal Affairs' er ARD's nye advokatserie, der med nutidens hastige medieliv som scene tegner et slående billede af den papirtynde væg mellem hemmelighed og offentlighed, privatliv og internet. Selv stjerneadvokaten Leo Roth får sine egne skandaler at kæmpe med.

Sandheden kan forhandles. For en god historie er bedre end sandhed og oftest stærkere end en hvilken som helst paragraf. Advokaten Leo Roth har bygget sin succes på denne suspekte læresætning.

Roth er Tysklands stjerneadvokat i medieverdenen med speciale i at nedkæmpe injurierende indhold på sociale medier og i at beskytte Berlins øvre luftlag fra tabloidpressen. Hurtig, adræt og svidende skarp.

’Legal Affairs’ er ARD’s nye dramaserie bygget op om karakteren Roth. En dramaserie inspireret af amerikanske advokatserier om som 'Suits', 'The Good Wife', 'Boston Legal' og 'Scandal'.

ny dramaserie, julen 2021, advokat, legal affairs, ard, premiere, tysk tv i aftenLavinia Wilson tv. i rollen som medieadvokat Leo Roth. © ARD/Legal Affairs

Offentlige skandaler og private affærer 

En bus forulykker, og 17 personer omkommer.

I den efterfølgende retsproces vælger advokaten Leo Roth at repræsentere den dødeligt kvæstede chauffør og hans småbemidlede familie i stedet for selve busselskabet.

For at undgå at chaufføren ender som uretmæssigt skyldsdømt af medierne, må Roth sørge for at stoppe tabloidjournalisten Althaus, der allerede er godt i gang med en skandaløs artikel.

Samtidig bliver Roths evner dog også efterspurgt andetsteds. Hendes svoger og senator i Berlin Kai Fontaines karriere er truet af en politisk skandale efter en affære, han har haft.

Mens nogle sager kan dølges og vindes i retten, vokser andre sig større, og især Kais affære bliver snart en personlig kattepine for Roth.

Personlige forhold og menneskelige relationer kan hurtigt forplumre de gode historier, som man vinder sager på.

En serie om nutidens mediebillede

Serien er et forsøg på at skabe en stærk advokatserie, som ikke før er set på tysk.
Som inspiration til karakteren Leo Roth har den i Tyskland kendte medieadvokat Christian Schertz været inde over serien som konsulent og rådgivet om alt fra retssalslingo til sagsprocesser og korrekt fremtoning som advokat i de finere kredse.

Det har været et ønske med serien at give nogle troværdige paralleller til virkeligheden, hvilket også kommer til syne i seriens overordnede tema: den mørke side af nutidens medieforbrug.

ny dramaserie, julen 2021, advokat, legal affairs, ard, premiere, tysk tv i aftenJournalisten Götz Althaus på jagt efter en historie. © ARD/Legal Affairs

Mennesker bliver fanget, udstillet og offentligt dømt i en folkedomstol, der styres af algoritmer, filterbobler, clickbait og en anonym masse af stemmer på internettet, og hvordan man er juridisk stillet i sådanne situationer, er der i dag stadig en vis usikkerhed omkring.

Fra en advokats perspektiv fortæller serien historierne om de personer, der bliver fanget i et spind af breaking-nyheder og opslag på sociale medier. Og nå ja, så er advokaten i centrum måske heller ikke altid selv helt fin i kanten.

Det cinematiske Berlin

Serien er sat i Berlin, og den hastige storby har derfor også en finger med i spillet i selve portrættet af, hvordan nutidens hastige liv kræver højhastige reaktioner, når først mediemøllen kører.

Kameraholdet har arbejdet med at finde de rette farver, filtre og ”ansigt” til serien i et forsøg på at ramme ånden af Berlin.

Elementer fra franske arthouse-film og fra Hongkong-filmskaberen Wong Kar-Wai kan ses i det cinematiske udtryk, der er landet nydeligt mellem underholdning og filmisk æstetik.

ny dramaserie, julen 2021, advokat, legal affairs, ard, premiere, tysk tv i aftenLeo Roth - ARD's bud på en moderne advokat i Berlinpaparazziernes blitz. © ARD/Legal Affairs

Også garderoben er nøje gennemtænkt, og hovedrolleindehaver Lavinia Wilson er derfor i rollen som Leo Roth forsøgt klædt med den rette faktor af kølighed, elegance og autoritet.

Serien er dermed et take på en klassisk Hollywood-genre, den første af sin slags i tysk format.

Premiere og sendetider

Serien har premiere d. 19. december på ARD og sendes i dobbeltafsnit d. 19., 20., 22., og 23. december kl. 21.45.

Flere tv-udbydere tilbyder catch up- og streamingtjenester. Undersøg om dette gælder din tv-distributør, hvis sendetiden ikke passer, eller hvis du vil se hele serien igen.

 

NabolandsKanalerne er din guide til store film og serier fra Danmarks nabolande. Se tv-guiden for alle ugens aktuelle tv-programmer.

Tysk tv lige nu