31
×
SVT / DJAVULSDANSEN © SVT / DJAVULSDANSEN

Danske undertekster

Danske undertekster - få det hele med

Alsidigheden skal gå hånd i hånd med forståelse, og derfor har vi sikret, at en lang række udvalgte programmer på SVT1, SVT2, NRK1, NRK3, ARD og ZDF sendes med danske undertekster. Det gør det nemmere at følge med i de mange spændende programmer, uanset om skolens tysktimer ligger langt tilbage i tiden, eller det kniber med at fange alle nuancerne hos vores ’syngende’ norske og svenske broderfolk. Samtidig stimuleres vores sprogsans, når vi ser programmer på nabolandenes sprog. 

Sådan får du danske undertekster

For at få danske undertekster på dine nabolandskanaler skal du modtage dit tv-signal fra en tv-distributør, som tilbyder servicen med danske undertekster. Du kan få de danske undertekster hos YouSee, TDC, Stofa, Waoo!, Boxer, Viasat og hos mange lokale antenne- og boligforeninger.

Hvad skal jeg gøre for at få underteksterne frem?

Selvom din tv-distributør, antenne- eller boligforening tilbyder servicen med danske undertekster, kan det variere, hvordan de danske undertekster kommer frem på din tv-skærm, alt afhængig af hvordan din tv-distributør har indstillet sine systemer. Langt de fleste tv-distributører tilbyder dog servicen med de danske undertekster på en måde, så de helt automatisk kommer frem på din skærm, når du slår over på et program, der sendes med danske undertekster.  

Hvor kan jeg se, hvilke programmer der sendes med danske undertekster?

Her på hjemmesiden under 'TV-guide' har vi gjort det nemt for dig at få et hurtigt overblik over, hvilke programmer der sendes med danske undertekster.

Hvad koster det?

De danske undertekster er et non-profit initiativ, der er blevet til i samarbejde med YouSee, Stofa, BL og FDA. Pengene til initiativet hentes fra tv-abonnementet og beløber sig til ca. én krone pr. måned pr. husstand. De penge giver mulighed for, at der hver uge kan sendes en stor mængde programmer på nabolandskanalerne med danske undertekster.

Kontakt

Har du spørgsmål vedrørende de danske undertekster på enkelte programmer på Nabolandskanalerne, er du velkommen til at kontakte os på undertekster@nabolandskanalerne.dk.