rtl-logo 31
×

Exit Nordpolen (1:3)

Exit Nordpolen: Seilasen |

  • Danske undertekster
© NRK1 / Exit Nordpolen: Seilasen

Premiere

Programbeskrivelse

Norske Børge Ousland er en af verdens mest erfarne polfarer. Han har besøgt Nordpolen utallige gange, både alenen og sammen med andre. 

Se serien når du vil

Husk, at flere tv-distributører tilbyder onlinestreaming eller catch up-tjenester. Undersøg, om dette gælder din distributør, hvis du vil se eller gense serien fra start til slut.

Når han drager på tur, er det bestemt ikke for hyggens skyld. Det er ramme alvor. Det var det også da han sidste efterår tog afsted på en halsbrækkende tur over Polarhavet sammen med eventyreren Mike horn.

Langt fra alt gik efter planen, men hvad var det egentlig der skete?

Det giver dokumentaren ’Exit Nordpolen’ dig nu mulighed for at se med egne øjne – så tag med på den vanvittige ekspedition, der skabte stor debat i de norske medier.

© Foto: Børge Ousland/NRK

Vi følger med eventyrerne ud i de øde islandskaber og ind i det trange telt. 

Det er intet mindre end en vanvittig rejse de to polfarer drog afsted på. Fra Nome i Alaska til iskanten i Polarhavet, en strækning på ca. 3000 km. Heraf er over 1500 km på ski, for en stor del i natsort mørke og med temperaturer på ned til minus 40 grader. 

I første episode følger vi Børge og Mike, når det drager afsted på den 3000 km lange sejltur fra Nome i Alaska til isen i Polarhavet. Men formår de at komme langt nok ind gennem ishavet, og når de frem til den 85. breddegrad?