rtl-logo 31
×
Mathis Fornoff foran en berømt russisk bygning.

Det hemmelige Rusland

Russlands Geheimnisse: Überraschendes aus dem WM-Gastgeberland mit Matthias Forn |

  • Danske undertekster
© ZDF / Russlands Geheimnisse: Überraschendes aus dem WM-Gastgeberland mit Matthias Forn

Programbeskrivelse

Hvis du er træt af den mere samfundstunge reportage fra og om VM-landet Rusland, kommer der her en mere underholdende reportage, der tager fat i de mest skøre, fascinerende og ukendte sider af Rusland.

Vidste du f.eks. at der i Suprjagino tæt på den hviderussiske grænser, findes deciderede cowboys, der vogter over gigantiske kvæghyrder? Eller at der er mere end 40 hemmelige byer, som stadig eksisterer efter afslutningen af Den kolde krig? At der er mere end tre gange så mange kvinder i topstillinger, som i Tyskland?

Rusland er meget mere end vodka, babuschkaer, stinkende rige olie-oligarker og storstilet korruption, som nogle af fordommene lyder. Vært Mathias Fornoff viser os derimod nogle af Ruslands hemmeligheder.

Det er en rejse, der tager ham forbi det indfødte Mari-folk i Volga regionen, som praktiserer en mystisk naturreligion videre til hovedstaden Mosvka, som ikke blot er centrum for magten, men også et overraskende ungt, fashionabelt og kulturelt sted med et levende natteliv.

Han møder både modstandere og støtter til Putin for at høre begge parters sider. For Rusland er, som man får lov at opleve med Fornoff, et ekstremernes land – fanget mellem teknologisk fremgang og politisk stilstand, storslåethed og fattighed, storhedsvanvid og mindreværdskomplekser.

Dokumentaren viser med andre ord Rusland som et land i bevægelse, fuld af overraskelser og kontraster.