PREMIERE

Historien gennem mad (1:6)

Historieätarna |

Morgenøl, grævling og grisefødder: En tv-vært og en madanmelder prøvesmager historiske retter og spisetrends.

Danske undertekster

Øv - Programmet har været sendt
Følg os på Facebook og få det hele med.

Sverige 2023. 

Tv-vært Erik Haag og madanmelder Lotta Lundgren gennemlever i denne programrække, hvordan det var at leve og spise i tidligere tider – på godt og ondt.

De to værter trækker i repræsentative klæder for tidligere tider og præsenterer i samarbejde med kokke, historikere og kendisser som Alex Schulman og Jessika Gedin, hvor mange retter der er forsvundet fra nutidens kogebøger.

En uge i 1600-tallets stormagtstid byder i første episode på store parykker sammen med kogt ged i solbær og østers med brændenælder – og måske sådanne retter faktisk kan have medicinske fordele?

I følgende episoder skal de to værter bl.a. (gen)opleve 70’ernes brune gryder og billige fondue og rejse til spiseborde, som de så ud under 1800-tallets punchfester og 1920’ernes sprængfarlige politiske klima.

Find alle aftenens aktuelle tv-programmer i tv-guiden.

RELATEREDE TV-TIPS