rtl-logo 31
×
Helikopterbillede fra Amazonfloden, der viser alle dens mange bifloder.

Den eventyrlige jord (1)

Erlebnis Erde: Die größten Flüsse der Erde: Der Amazonas |

  • Danske undertekster
© ARD

Credits

Mark Flowers. Instruktør

Programbeskrivelse

Første afsnit om spektakulær mininaturserie om verdens største floder. Denne gang: Amazonfloden.

Amazonfloden strækker sig 7000 kilometer på tværs af Det Sydamerikanske Kontinent.

Men Amazonen er ikke bare en flod: Med titusinder af bifloder er den verdens største flodsystem. Hovedfloden alene har over tusinde gren, hvoraf 17 af dem er større end Rhinen.

En femtedel af all ferskvand flyder her, som giver næring til verdens største regnskov – et hjemsted for et væld af mærkværdige og fantastiske dyr.

Mød ”reptilhønen” hoatzin, hvis kyllinger har kløer på vingerne, den lyserøde floddelefin botoen, den brasilianske kæmpeodder, der kan blive næsten 2 meter lang og veje over 30 kg og et hav af farverige papegøjer.

Én gang årligt løber floden over sine bredder. Da står et skovareal dobbelt så stort som hele Tyskland under vand i ti til femten meters højde.

Floden og den omkringliggende regnskov gemmer stadig på mange gåder, og mange nye arter bliver konstant opdaget i skoven.

Oplev eksempelvis den seks kilometer lange ”kogende flod”, hvor alle dyr, der falder i, bliver kogt ihjel.

Se også det 1000 km lange koralrev, der først fornyelig er blevet fundet under mudderet, hvor floden munder ud i Atlanterhavet, og følg floden hele vejen langs dens oprindelse fra gletsjerne i Andesbjergene.