31
×
TV kok holder to tallerkener med mad

Fødevareindustriens tricks

ZDFzeit: Die Tricks der Lebensmittelindustrie (1): Fertiggerichte, Pausensnacks |

  • Danske undertekster
© ZDF / ZDFzeit: Die Tricks der Lebensmittelindustrie (1): Fertiggerichte, Pausensnacks

Premiere

Medvirkende

Sebastian Lege Vært

Programbeskrivelse

ZDF går endnu engang fødevareindustrien i sømmene – og kommer bag kulisserne, når den mad, vi propper i munden hver dag bliver fremstillet. Denne gang er det især de kunstigt-fremstillede ingredienser, der står for skud. 

Vært og fødevare-ekspert Sebastian Lege løfter hemmelighederne for, hvad der gemmer sig bag, mange af de mystiske ingredienser, vi støder på dagligt på fødevarernes pakker.

At høre om, at grøntsager bliver beskudt af laserstråler og vanilla-aroma bliver udvundet fra træaffald, er nok umiddelbart foruroligende. Men hvorfor gøres det i det hele taget?

Forklaringen skal man finde på supermarkedområdet, hvor konkurrencen nådesløst. I kampen om kunderne er fødevareproducenterne tages alle lovlige midler i brug.  Så for at efterligne smagsnuancerne hos de dyre traditionelt fremstillede varer, arbejder dygtige madingeniører evindeligt på at udvikle smagstoffer til de masseproducerede varer.

Kom med, når Sebastian Lege viser, hvordan man fremstiller smagstoffer, der efterligner smagen af madrygning, gamle egetræsfade og tropiske vaniljeplanter ud af træ. Lege tester også, hvor godt eller skidt disse kunstige stoffer er for vores helbred.

Han kigger også på nye revolutionære metoder at undgå benytte plastikfolier til visse fødevaretyper, og hvordan en hjemmelavet pufkanon kan lave stenhårde ris til lækre puffede ris – og hvordan industrien bruger dette trick.