rtl-logo 31
×

De syv fjelde (1:7)

7-fjellsturen fjell for fjell: Lyderhorn |

  • Danske undertekster
© Henning Sørby/Pixabay

Programbeskrivelse

Tag med på en fantastisk tur op ad de 7 berømte fjelde, som omkranser Bergen – også kendt som de ’7 fjelde’, der tilsammen udgør ruten for den kendte vandring 7-fjeldsturen.

Titusindvis af mennesker har gået denne tur siden 1948. Turen strækker sig over hele 35 kilometer i bjergene og har en samlet stigning på 2400 meter.

Nu kan du komme med på turen fra sofaen. Da turen blev aflyst i 2020 på grund af Corona-situationen, besluttede NRK sig for at invitere seerne med på den famøse vandretur hjemmefra. Og oplevelsen er faktisk tæt på at være der selv.

Vi følger nemlig den løbende fotograf, skridt for skridt, som med naturskønne billeder akkompagneret af stemningsfuld musik, er med til at give os et enestående indblik i Norges storslåede fjeldlandskab. 

Programmet strækker sig over syv udsendelser – en for hvert fjeld. I første udsendelse går turen til Lyderhorn, som udover sin skønne natur er kendt i folkesagn som samlingssted for hekse på Valgborgsaften. 

Kom med på denne enestående tur, hvor du også får historiske facts undervejs. Såsom at 170 ud af i alt 206 deltagere gennemførte den allerførste 7-fjeldstur. Du har mulighed for at gennemføre hjemmefra, hvis du følger alle seriens afsnit.

Norsk naturserie fra 2020.