rtl-logo 31
×

Terra X

Terra X: Faszination Erde - mit Dirk Steffens: Die Alpen - Nichts ist für die Ew |

  • Danske undertekster
© ZDF / Terra X: Faszination Erde - mit Dirk Steffens: Die Alpen - Nichts ist für die Ew

Medvirkende

Dirk Steffens Vært

Programbeskrivelse

Vores naboland mod syd leverer med ’Terra X’ dybdegående, fascinerende og videnskabelige naturprogrammer, der beriger seeren med ny viden og indsigt, og ikke mindst bjergtagende billeder af verdens natur.

Vi er nået til sidste program i efterårets aktuelle sæson af ’Terra X - Den fascinerende jordklode’.  

Turen går til Europas tag – Alperne. Her er naturen stadig vild, med is beklædte bjergtinder, gletschere og uberørt natur. De majestætiske bjerge ligner et monument for evigheden, men virkeligheden er, at også de er underlagt konstant forandring. 

Programmets faste vært, Dirk Steffens, undersøger hvilken indflydelse Alperne har – og har haft på livet i Europa, på vores vejr, kultur og ikke mindst biodiversitet. 

Galleri

  • © ZDF
  • © ZDF
  • © ZDF
  • © ZDF
  • © ZDF
  • © ZDF
Det er velkendt, at der hvor de mægtige bjergkæder troner i dag, var der for millionvis af år siden tropisk hav. For istid og tropiske perioder har formet området og Alperne gennem tiden. 

Nu står de endnu unge bjerge igen overfor nye og afgørende ændringer. Denne gang er det os mennesker, der er skyld i ændringerne, for klimaforandringerne forårsager også kolossale forandringer i bjergene. 

Vi skal se på, hvad den kraftigt stigende mængde nedbør betyder for dyrelivet i bjergene, og hvordan kronvidnet fra istiden – gletscherne – reagerer på de øgede temperaturer?

Sammen med regionens glaciologer undersøger Dirk Steffens effekten af de mulige fremtidige scenarier, i et forsøg på at forberede os på kommende katastrofer. 

Det altdominerende spørgsmål er, hvordan de skrøbelige biologiske balancer vil blive påvirket af klimaændringer, for en ting er sikkert, intet varer for evigt – heller ikke Alperne, som vi kender dem.