rtl-logo 31
×
Deltagere

Et slukket land (1:6)

Nedsläckt land |

  • Danske undertekster
© SVT1 / Nedsläckt land

Programbeskrivelse

Hvordan reagerer vi, når der sker noget uventet? Er vi forberedte på hvad som helst? Kan vi leve uden hverdagens vanlige selvfølgeligheder? Og hvordan håndterer et samfund at stå sammen, når en uventet krise opstår?

Den nye serie ’Slukket land’ er et eksperiment, hvor teknologien og elektriciteten forsvinder, og samfundet må derfor fungere på en markant anderledes måde end sædvanligt.

Vi følger ti deltagere, som regner med et 12 dages vidunderligt ferieeventyr. Men hvad de ikke ved ,er, at deres ’ferie’ bliver alt andet end et eventyr.

Pludselig ændres alle forholdene dramatisk, da strømmen uventet bliver afbrudt. Internettet og mobilnetværket afbrydes, alle butikkerne lukker, og vandet i hanerne forsvinder. Selv tankstationerne bliver sat ud af funktion – så efter kort tid vil der heller ikke være en bil at se på gaden.

Hele byen ligger øde hen, skrald flyder i alle gader, og deltagerne presses ud i vanskelige situationer. De må leve i mørke, skaffe vand fra åen, og lave al mad over bål.

Foto: SVT

Men for de ti deltagere er det især manglen på internet og mobiltelefoner, der bliver et kritisk problem, og de bliver mere og mere utålmodige og desperate for, om deres teknologiske hverdag nogensinde kommer igen. 

Sverige er et af verdens mest højteknologiske lande, og dette eksperiment viser tydeligt, hvor sårbar menneskeligheden er, og hvor meget vores ydelser er afhængige af elektricitet” siger Misse Wester, professor i menneskelige relationer i krise ved Lunds Universitet.

Er mennesket i virkeligheden afhængig af elektricitet, eller er det noget, vi bilder os ind? Om det kan lade sig gøre at leve et fuldkommen analogt liv, kan du se den 28. maj 18.45 på SVT.