rtl-logo 31
×

Gud – din stemme tæller

Gott von Ferdinand von Schirach |

  • Danske undertekster
© ARD / Gott von Ferdinand von Schirach

Premiere

Gud – din stemme tæller // Trailer

Under hvilke omstændigheder kan man hjælpe nogen til at begå selvmord? Og hvad skal der til for at lovliggøre aktiv dødshjælp?

Medvirkende

Barbara Auer, Lars Eidinger og Matthias Habich m.fl. Skuespillere

Credits

Lars Kraume. Instruktør

Programbeskrivelse

Hvad skal der til for, at det er rigtigt at hjælpe nogen med at begå selvmord, og hvilke omstændigheder retfærdiggør- og endda lovliggør aktiv dødshjælp? 

Det er hovedspørgsmålene i ARD-dramaet ’Gud – din stemme tæller' der er baseret på forfatteren Ferdinand von Schirachs bog – og teaterstykke.

Centralt står den 78-årige pensionerede arkitekt Richard Gärtner, der er mæt af dage og vil afslutte sit liv. Han vil dog ikke ty til lyssky metoder i udlandet, men ønsker at gøre det lovligt og ved hjælp af sin faste læge Dr. Brandt.
 
Det er imidlertid udelukket for Dr. Brandt at give sin patient dødsstødet i form af et fatalt medicinsk præparat. Snart drøftes Gärtners sag derfor som et etisk dilemma Tysklands Etiske Råd. 

Det centrale spørgsmål er, hvorvidt læger skal imødekomme livstrætte patienters ønske om at afslutte livet, hvad enten de er unge eller gamle, raske eller syge. 

Etisk Råd inddrager og rådspørger forskellige eksperter om deres ucensurerede mening og dybeste overbevisning. Diskussionen går højt mellem forfatningsadvokater og dommere; præster og læger. 

Galleri

  • © ARD
  • © ARD
  • © ARD
  • © ARD
  • © ARD
  • © ARD

TV-event afgør sagen med live-afstemning

Efter rødglødende diskussioner henvender lederen af Etisk Råd sig til sidst direkte til tv-publikummet og vil lade dem afgøre Richard Gärtners skæbne: skal han på lovlig vis kunne modtage hjælp til at afslutte sit liv, som han så inderligt ønsker? 

Beslutningen skal altså ikke træffes af Etisk Råd men af TV-publikummet via online afstemning.
 
Som tidligere på ARD er der med filmen ’Gud – din stemme tæller' tale om et helt særligt tv-event, hvor et konfliktfyldt tema diskuteres i en fiktionsfilm, men samtidig ”for åben skærm” da seerne ved filmens afslutning agerer jury og skal afgøre sagens udfald. 

Når afgørelse er truffet, vil seernes beslutning efterfølgende blive diskuteret af eksperter i programmet, ’Hårdt men retfærdigt’, som sendes umiddelbart efter afstemningen, naturligvis på samme tv-kanal: ARD.