rtl-logo 31
×

Gundermann

Gundermann |

  • Danske undertekster
© ARD / Gundermann

Medvirkende

Alexander Scheer, Anna Unterberger og Eva Weißenborn m.fl. Skuespillere

Credits

Andreas Dresen. Instruktør

Programbeskrivelse

Gerhard Gundermann er den modsætningsfyldte antihelt og hovedperson i denne prisbelønnede tyske film fra 2019, der fortæller historien om en af virkelighedens socialistiske idealister.

Gundermann er kendt som østtysk singer-songwriter med politiske undertoner. Mens resten af bandet nyder en øl efter koncerten, kører han mod hjembyen Hoyerswerda, for at nå morgenvagten på det lokale kulværk.

Et arbejde han går op i med liv og sjæl. Men han kæmper også for kærligheden og forsøger at være en god ægtemand og far, samtidig med at han spionerer for Stasi. Gundermann giver ikke slip på sine idealer, og han lever et liv, hvor drømme og håb går hånd i hånd med undertrykkelse og skyld. 

Andreas Dresen, som har instrueret filmen og også står bag ’Als wir träumten’, ’Halt auf freier Strecke’ og ’Wolke 9’, kaster atter et både skarpt og vemodigt blik på livets udfordringer bag jerntæppet – også efter det er gået op.

Virkelighedens Gundermann fortsatte da også sin performance med sine melankolske sange, der forenede østtyskere, der ikke kunne finde sig til rette i Tyskland efter murens fald.

Galleri