Wendland

Wendland - Stiller und die Geister der Vergangenheit |

Jakob Stiller er kriminalefterforsker og har begået den fejltagelse at skrive en krimi baseret på egne erfaringer.

Danske undertekster

Øv - Programmet har været sendt
Følg os på Facebook og få det hele med.

Programbeskrivelse

'Wendland'. Krimi. Tyskland 2022.
Søndag aften kl. 20.15 på ZDF.

I ZDF's nye krimi begår den succesfulde kriminalefterforsker Jakob Stiller den fatale fejltagelse at skrive en krimi med udgangspunkt i historier fra arkivet på hans arbejde, og det kommer til at koste ham sit job.

Stiller skrev lidt for virkelighedstro om en mislykket politioperation, der endte med, at en kvinde mistede livet, uden at noget blev holdt ansvarlige for ulykken. Da en af Stillers overordnede genkender sig selv i romanen, må Stiller forlade afdelingen.

Det bliver Stillers egen datter, Ayana, der også er efterforsker i LKA, der får den utaknemmelige opgave at overflytte faderen til en anden afdeling: I Dahlow-afdelingen i Wendland skal Jakob Stiller afløse overinspektøren, der er på vej på pension.

Næppe er han ankommet til sin nye afdeling i den afsidesliggende lille by, før en bonde, der drev økologisk landbrug, bliver fundet død.

Stiller får hurtigt assistance af overinspektør Kira Engelmann og kriminalbetjent Oliver Klasen, og snart kan de afsløre, at bonden ikke har begået selvmord, men at morderen i stedet har forsøgt at få det til at se sådan ud.

Samtidigt dukker mørke hemmeligheder fra lokalområdets fortid op, for tilbage i 1980 blev der deponeret atomaffald tæt på byen til store protester fra lokalbefolkningen.

Hvad er den døde bondes og ikke mindst morderens forbindelse til dette? Det udvikler sig hurtigt til et spil om liv og død for Jakob Stiller, hvor gerningsmanden virker til at være faretruende tæt på efterforskningen.

Find alle aftenens aktuelle tv-programmer i tv-guiden.

Medvirkende

Credits

Josef Rusnak

RELATEREDE TV-TIPS